Globalización

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
GLOBALITZACIÓ

La globalització és un fet que s’extén ja per tot el món. Però el cert és que darrere d’aquest fenomen es troben conseqüències negatives.
Aquestes conseqüènciesnegatives afecten sobretot als més desprevinguts, que són, com sempre, els països subdesenvolupats.
Capitalistes i interessats en aquest fenomen s’excusen en que es un bé per ells laglobalització i és una ajuda que s’implantin zones franques d’exportació i producció, però la veritat es que a aquest països s’està produïnt ben bé el contrari. En resum podriem dir que s’està destroçant sensemiraments terres, vivendes, propietats, i explotant i maltractant a persones.
I és que la concentració de la informació en poques mans. Això impedeix que la informació respongui a tots els puntsde vista i sigui plural. Unes poques empreses controlen la informació mundial i els mitjans de comunicació de les masses (mass media: premsa, tv., ràdio, internet,...) i tenen una gran influènciasobre les persones. Les informacions que rebem són escollides i seleccionades per aquestes empreses i per tant nosaltres no ens podem formar una idea detallada de la realitat del món. I per altra part,les persones que emigren als països desenvolupats en busca de la millor vida que els ha inculcat aquests mitjans de comunicació, s’arrepenteixen i topen amb la realitat que és ben distinta al que ellstenien pensat.
Tornant a la deslocalització de les empreses, que també té aspectes negatius. Als països desenvolupats moltes empreses tanquen les seves fàbriques (unitats de producció) igeneren atur. Per altra banda els països subdesenvolupats, on s’obren les noves fàbriques, passen a dependre de les multinacionals, es genera més contaminació ambiental i els treballadors pateixencondicions laborals i salarials molt dures.
Per últim a causa de la globalització es difonen valors i actituts negatives com el consumisme o el etnocentrisme ( ideologia que considera la cultura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • La globalización
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalización
  • Globalizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS