Glossari UF1 Cognitiu

Páginas: 7 (1539 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
-Acomodació: és un concepte psicològic introduït per Jean Piaget, i que esta lligat amb el procés de desenvolupament cognitiu del nen. És la modificació de la ment en rebre un nou estímul per aprenentatge, és a dir, com canvia el coneixement ja adquirit amb cada nou saber.
-Adaptació: Conjunt i resultat de les reaccions per mitjà de les quals un individu respon harmònicament a les diferentscondicions que li planteja un determinat ambient.
-Aprenentatge: és un procés psicològic destinat a facilitar l'adaptació dels organismes. Els canvis conductuals que es produeixen gràcies a l'aprenentatge es poden localitzar físicament al cervell. Es pot definir l'aprenentatge com, un canvi relativament permanent en els mecanismes de conducta, resultat de l'experiència i que no es pot atribuir aprocessos maduratius.
És el procés d’adquisició del coneixement d’alguna cosa per l’estudi o l’exeriència.
-Assimilació: és un concepte psicològic introduït per Jean Piaget per explicar la manera pel qual les persones ingressen nous elements als seus esquemes mentals preexistents, explicant el creixement o canvi quantitatiu d'aquest. És, juntament amb l'acomodació, un dels dos processos bàsics peraquest autor en el procés de desenvolupament cognitiu del nen. Es diferencia d'aquesta última en què no hi ha modificació (acomodació) en l'esquema sinó només l'addició de nous elements.
-Capacitat: aptitud, característica psicològica que permet pronosticar diferències interindividuals en situacions futures de aprenentatge.
-Creixement: Increment de la mida o del nombre de cèl·lules,organismes o poblacions. És una característica essencial dels éssers vius. En general, és lent al principi, després s’accelera i finalment s’estabilitza.
Canvis físics que es produeixen en la persona durant tota la vida i que són fàcilment observables, mesurables i quantificables. Programat genèticament. Si l’ambient no és l’adequat pot interferir en la programació.
-Dèficit visual/auditiu: escassetatd'algun bé, ja siguin diners, menjar o qualsevol altra cosa.
-Desenvolupament: Són els canvis psicològics i la formació progressiva de les funcions pròpiament humanes om el llenguatge, la memòria, l’atenció, etc. El desenvolupament és un procés que durarà tota la vida i està interrelacionat amb l’ambient i amb els aprenentatges que va realitzant. Es pot estudiar des de dues vertents:cognitiu-motor i socio-afectiu.
-Desenvolupament cognitiu: és el procés pel qual un nen aprèn a conèixer l'entorn i com això afecta al seu cervell i les connexions neuronals que s'hi estableixen. Aquest desenvolupament permet tractar amb conceptes com el de nombre, espai, llenguatge, autoconsciència, relació d'idees i percepció de l'altre.
-Estimulació sensorial: és un mètode basat en teories científiquesi en estudis neurològics, que pretén potenciar al màxim les diferents possibilitats físiques i psíquiques de l’infant, per facilitar-li el desenvolupament i els aprenentatges futurs.
-Estimulació precoç: és una metodologia terapèutica de rehabilitació que s’ha d’aplicar quan es detecten alteracions o greus retards en el desenvolupament de l’infant. aquest tipus d’estimulació es realitza perpersonal especialitzat en logopèdia, psicoteràpia, fisioteràpia, educació especial, psicomotricitat, etc.
-Gust: És un sentit consistent en percebre i registrar el sabor i identificar determinades substàncies solubles en la saliva per mitjà d'algunes de les seves qualitats químiques.
-Herència: l'herència genètica és el fenomen de transmissió d'un conjunt de caràcters congènits que té un individud'una determinada espècie. És el pas dels trets que caracteritzen un ésser viu als seus descendents. Aquest és el procés pel qual una cèl·lula de descendents o organisme adquireix les característiques de la seva cèl·lula o organisme progenitor. Gràcies a l’herència, és possible que una espècie evolucioni.
-Incapaç: no capaç de fer quelcom.
-Intervenció: Ficar-se en un afer per arranjar-lo,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • glossario
  • Glossari
  • Glossario
  • Glossari
  • Glossari
  • GLOSSARI
  • Glossari
  • Glossario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS