Goniòmetre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (622 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Introducció………………………………………………… p.1

Materials……………………………………………………. p.2

Procediment………………………………………………. p.3

Operacions………………………………………………… p.4

Conclusió…………………………………………………… p.7

Per tal demesurar l’edifici del Pau Vila hem construit un goniòmetre, que ens ha permès saber l’alçada de l’institut a partir d’un triangle i unes operacions de trigonometria.
Primer hem construit aquestinstrument, i hem mesurat amb una cinta mètrica tot el que ens era possible. La única mesura que no teníem era la de l’edifici i per trobar-la hem hagut de fer unes operacions de trigonometria.

Elsmaterials que hem utilitzat per construir el goniòmetre han sigut:
* Una canyeta (de les de beure un refresc)
* Un tros de fil
* Una maquineta per fer de pes
* Un transportador d’angles* Cinta adhesiva

Per poder mesurar l’edifici també hem utilitzat altres materials com:

* Una cinta mètrica
* Un llàpis
* Una calculadora
* Un full

* Per construir ungoniòmetre:
Primer de tot hem lligat la maquineta al fil per tal de que fes pes. El fil l’hem lligat a la canyeta i aquesta l’hem enganxat amb cinta adhesiva sobre la part plana del semicercle.* Per mesurar l’alçada de l’edifici:
Primer amb una cinta mètrica hem mesurat la nostra alçada des del terra fins els ulls, perquè el triangle que fem serbir per mesurar l’edifici comença al’alçada dels ulls. Després hem mesurat, també amb la cinta mètrica, 9 m des del terra de l’edifici. Ens hem situat a aquest punt i hem mirat per la canyeta del goniòmetre. El punt del semicercle que marcava lamaquineta lligada al fil ens indicava l’angle del triangle. Amb aquestes dues dades ja podíem trobar l’alçada de l’edifici amb la tangent de l’angle que havíem trobat.
També ho hem calculatretrocedint 3 metres des dels 9 metres on ens trobàvem abans. Hem tornat a mirar per la canyeta per saber l’angle i després per calcular-ho hem hagut de fer un sistema i aplicar un altre cop la tangent...
tracking img