Gorilla Gorilla

Páginas: 6 (1359 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
1.3 Gorilla Gorilla Gorilla
Àmbit geogràfic
Goril·les occidentals de terres baixes habiten els boscos de l'Àfrica equatorial de les terres baixes occidentals prop de la costa de Camerun a través de la República Centreafricana, Guinea Equatorial, Gabon, Nigèria, República del Congo, Angola, i, possiblement, la República Democràtica del Congo. Hi ha dues subespècies reconegudes, G. goril·la,goril·la de terres baixes occidentals, que passa al Camerun sud fins al riu Congo i aquest fins al riu Oubangi. Goril·la diehli goril·la, goril·la de terres baixes de l'est, es troba en una petita part de la frontera amb Nigèria / Camerun a la conca alta del riu Cross.
Hàbitat
Boscos secundaris tropicals d'Àfrica, on la vegetació oberta permet molta llum arribi al sòl del bosc, proporcionen elmillor hàbitat per als goril·les occidentals
Descripció física
Els goril·les occidentals són primats excepcionalment grans i poderosos. No tenen cua i tenen la pell negre atzabeja. Els trets facials inclouen musells curts, un arc superciliar prominent, nas gran i ulls petits com les orelles. Els goril·les occidentals tenen grans músculs de la mandíbula i les dents amples i fortes. El cabell fosccobreix tot el cos excepte a la cara, orelles, mans i peus. En general, el pèl a l'esquena dels homes de més edat creix gris i es perd amb l'edat. Aquest patró de coloració s'ha traduït en els homes d'edat avançada que es coneix com a "esquena platejada". Els goril·les occidentals tenen una capa de color lleugerament més marró / gris amb els cabells més curt i en general una mica més petit queels goril·les de muntanya (G. beringei).

Els mascles són generalment més grans que les femelles, arribant a pesos de fins a 275 kg en captivitat. En estat salvatge, una mitjana de 180 kg, amb les femelles sovint gairebé la meitat del pes. Els goril·les mascles tenen cossos robustos de peu en general de 1,75 metres d'altura, amb els genolls doblegats. De mitjana, les dones tenen només 1,25 metresd'alçada. Aquest marcat dimorfisme sexual és fonamental en l'estructura del grup i l'aparellament. Els mascles grans, amb mida de cos gran, canins, i la musculatura de la mandíbula, s'han incrementat el poder físic i social dins del grup.



Les mans són proporcionalment gran amb arpes en els dits i els polzes molt grans. Goril·les occidentals sovint estan en peu però en una manera quadrúpedaencorbat, amb les mans encrespades i artells tocant a terra. Caminar a d’aquesta manera quadrúpeda requereix llargs braços, i l'extensió dels braços dels goril·les és més gran que la seva talla de cames. Les extremitats són plantígrads i pentadàctils.
Reproducció
El mascle dominant, per la seva destresa en el combat superior i la capacitat percebuda de protegir millor a les femelles i lesseves cries, és preferit per les dones.

Sistema d'aparellament polígam
Igual que en els éssers humans, no hi ha temporada de cria fixa per als goril·les, i les femelles menstrua cada 28 dies. Una sola cria, que pesa aproximadament 2 kg, neix després de nou mesos de gestació. Les femelles donen a llum a intervals de al voltant de quatre anys, començant quan tenen aproximadament deu anys d'edat.No obstant això, un alt índex de mortalitat vol dir que descendència només es produeixen una vegada cada 6 o 8 anys. Els homes, a causa de la competència física per als companys, poques vegades es reprodueixen abans de l'edat de 15 anys.
Els infants són alletats durant 3 a 4 anys. A la mare, que ha de portar als nadons, se li fa difícil tenir cura a dos i sovint permet que un mori.
Les donesofereixen als joves el transport, el menjar, i la socialització. Elles protegeixen les seves cries dins del grup. Els homes no solen interactuar molt amb els joves, tot i que protegeixen als seus fills per la defensa del grup social en contra d'altres homes potencialment infanticides que podrien voler prendre el control del grup.
Vida útil / Longevitat
Goril·les salvatges viuen entre 35 i 40...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mountain Gorillas
  • Gorilla Radio
  • Gorilla Cadbury
  • Gorillas
  • gorilla
  • Gorilla Glass 3
  • 30% Gorillas
  • Gorilla Glass

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS