gtrgt

Páginas: 2 (285 palabras) Publicado: 31 de enero de 2014
1.1 Introducció ergonomia

1. D'on prové el terme: Ergonomia

- La paraula ergonomia deriva de les paraules gregues "ergos", que significa treball, i "nomos", lleis; Pel queliteralment significa "lleis del treball"

2. Què va fer el psicòleg Hywel Murrell? Busca informació i fes un breu resum.

- El 1948 es va convertir en cap de la Unitat Naval Estudi de movimenti el 1949 va convidar a un petit grup de persones d'idees afins que havien experimentat la investigació dels factors humans, i havia conegut a la gent dels Estats Units amb experiènciessimilars a una reunió, per parlar d'un grup més formal. A partir d'aquesta reunió , la Societat d'Investigació d'Ergonomia es va formar més endavant.
A principis de la dècada de 1950 vaformar el departament d'ergonomia de Tube Investments Ltd , el primer departament en la indústria i el 1954 es va traslladar a la Universitat de Bristol per dirigir un grup en l'habilitat il'envelliment.
Ell estava particularment interessat en el desenvolupament d'habilitats i l'ús, en l'envelliment i la fatiga, i en l'aplicació de la psicologia i l'ergonomia dels assumptespràctics.

3. Quins especialistes composaven la “societat d'investigacions Ergonòmiques”?

- Està format per un grup interdisciplinari de professionals interessats en analitzar els problemeslaborals humans: Científics enginyers, fisiòlegs, psicòlegs, anatomistes, higienistes i qualsevol professional interessat en el comportament humà en el treball.

4. Quin és l'objectiuprincipal que persegueix l'Ergonomia?

- L'objectiu principal de l'Ergonomia fa referència a la consideració dels éssers humans en el disseny dels objectes, els mitjans de treball i delsentorns produïts pel mateix home, amb la finalitat d'augmentar l'eficàcia funcional, augmentar la seguretat, la satisfacció, la qualitat de vida i millorar la producció per a l'empresa.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS