Guernica

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014
Guernica
1. Fitxa tècnica
a) Títol: Guernica
b) Autor: Pablo Picasso
c) Cronologia: 1937
d) Material: Oli sobre tela
e) Suport: Tela
f) Mides: 3,51x7,82 m.
g) Ubicació actual: Museu d’ArtReina Sofia, Madrid

2. Relació de l’obra amb l’època
Aquesta obra forma part de les primeres avantguardes. Aquestes apareixen durant la primera meitat del s. XX. Anys de tensions i període d’entreguerres.
A Espanya hi havia la Guerra civil: enfrontament entre franquistes i republicans, i concretament el bombardeig de la ciutat basca de Guernica per part de la legió Còndor, el qual és elprimer bombardeig sobre població civil.

3. Biografia de l’autor
Pablo Picasso va ser molt precoç en l’aprenentatge pictòric. Ell va conviure entre Barcelona i París on va rebre un gran nombred’influències. A París, el rosa va esdevenir important en les seves obres, fins que a partir de 1907, influenciat per Cézanne i l’art primitiu, i va iniciar el camí cap el cubisme. Aquestes obres van tenir unaforta expressivitat, fins el 1925. Acabada la Segona Guerra Mundial, es va instal·lar a Villansis (sud de França) on va tenir les etapes més creatives de la seva trajectòria artística i en les sevestemàtiques es reflectia l’alegria de viure. A més, ell va utilitzar el seu art com a mitjà de propagació ideològica i instrument contra la guerra.


4. Descripció formal
a) Composició: estàcomposat per tres parts: la de l’esquerra (cap on totes les figures miren), la dreta (l’edifici que es crema) i la central; de tal manera que sembla un tríptic. Domina un gran triangle que culmina amb elquinqué (o flama); l’obra és asimètrica, hi ha perspectiva i per tant profunditat, fins al punt que pot simular tridimensionalitat.
b) Línies compositives: dominen les línies rectes i corbes; pel quefa al color, no hi ha color; podem excloure que Picasso es volgués servir de la monocromia per a donar al quadre una tonalitat fosca i tràgica i accentuar el dramatisme a l’escena.
c) Recursos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guernica
  • el guernica
  • guernica
  • Guernica
  • El Guernica
  • Guernica
  • Guernica
  • el guernica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS