guerra civil

Páginas: 4 (897 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014

Font 1:
Indica quin tipus de font és i quin és el context històric (nacional). 
És una font primària, textual, publica i politica.
És primària perquè narra un fet de primera mà no reelaborat.és una font textual-hi veiem un consell de guerra jutjant l'ex-president de la generalitat Lluís Companys on ens mostres les raons del seu empresonament i la sentència, són raons cíniques ja quedetermina que el senyor company és un rebel per haver-se aixecat contra el nou règim, per haver tingut una extrema unió amb l'esquerra i per haver participat pels aixecaments de 1936. A la sentència va serdeclarat culpable i afusilado.publica perquè era una sentència.
context nacional.
dictadura del general franco (primera fase de la dictadura fase totalitària) recolzada per l'exèrcit, l'església,la falange, a els carlins i la dreta més conservadora i la jerarquia eclesiastica.
  començada la dictadura i acabada la guerra civil trobem retrocés econòmic, per la recent guerra el país estava enprocés de reconstrucció i ordre.
repressió a tot aliat democràtic, contra qualsevol expressió lingüística, cultural o política.
noves lleis contra el moviment democràtic; llei de responsabilitatspolítiques, llei de repressió, comunisme, jurisdicció militar, tribunal d'ordre públic i depuracions
els vençuts es van exiliar a frança per la repressió exercida a Espanya.
els vençuts detingutspel dictadures van ser enviats a camps de concentració.

2)Font 2: 
Com és que aquests ciutadans de Corbera d'Ebre arriben i moren al camp de Mauthasen? formaven part dels republicans que creuavenla frontera cap frança per la pèrdua de la guerra civil a Catalunya, arriben perquè van ser transferits al camp provinent dels stalags, camps presoners de guerra, es tractava d'exiliats espanyols quedesprés de sortir d'Espanya el 1939 havien estat enquadrat per l'exèrcit francès, a la invación de frança a Wehrmacht van ser capturats per les tropes alemanyes.

Per què Largo Caballero acabà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra Civiles
  • La guerra civil
  • guerra civil
  • guerra civil
  • la guerra civil
  • guerra civil
  • Guerra civil
  • Guerra civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS