Guia De Lectura Drames Rurals

Páginas: 3 (685 palabras) Publicado: 24 de septiembre de 2012
En els contes podem trobar els següents temes:La duresa de la vida i les seves fatalitats sobretot la dels pagesos.En el romanticisme els pagesos, igual que la naturalesa, està associada a la puresa.En canvi en els drames rurals això canvia radicalment: els pagesos estan associats a un massa animalitzada que impedeix el triomf de la individualitat.Totes les obres de Drames Rurals estanassociades més o menys a aquesta temàtica, ja que com l’autora avisa en el Prec aquest llibre és un llibre dur, on ensenya la vida tal com era en aquell moment.

La problemàtica de les relacions humanes:Undels temes per excel·lència de l’obra, ja que al representar-se al poble com una massa animalitzada: aquesta no és capaç de raonar. Els humans són víctimes i botxins.Tots els contes inclouen aquesttema, ja que l’autora vol trencar amb la idealització de la classe pagesa. Es representa el camp com a lloc on la vida es manifesta en brut, amb tota la seva violència.

Complexitat de lespersonalitats humanes i comportaments individuals i socials.Els drames rurals indaguen en les personalitats dels personatges, en tots els contes hi ha una personalitat que sobresurt o és diferent a la resta.La situació de la dona en una societat que li és hostil. Aquest llibre fa una crítica a la societat del moment on la dona es considerava inferior a l’home.Aquesta temàtica no està en tots els llibresla podem en: Met de les Conques, Parricidi, Daltabaix, La vella, Agonia, Ombres i “Nochebuena”

El món rural és un món tràgic, fosc on es veu la realitat més crua.En tots els contes podem veureaquesta temàtica menys en Explosió (ja que passa a la ciutat) i en Enveja (ja que és un conte on no es veu el món rural com un món tràgic, simplement el camp àrid és una metàfora per simbolitzar laimpotència.

El paisatge i la naturalesa, en Drames Rurals, simbolitzen el món interior dels personatges. Aquest recurs és important en els contes perquè estan tant sintetitzats que no es poden permetre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guia de lectura drames rurals
  • Ficha Lectura Idil·Li Xorc Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS