Guia Practica De Primeros Auxilios

Páginas: 19 (4678 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
GUIA PRÀCTICA DE PRIMERS AUXILIS ALS INFANTS PRIMER TRIMESTRE:
* HISTÓRIA I SIGNES VITALS
Els inicis dels primers auxilis, es pot pensar que l'home prehistòric alguna vegada va tenir la necessitat de recórrer a ells; ja sigui per detenir hemorràgies o immobilitzar ossos trencats. Diverses fonts afirmen que els primers auxilis van sorgir durant les guerres al segle XI, on l'atenció mèdica eraproveïda per cavallers religiosos que atenien a pelegrins i a altres cavallers que resultaven ferits en batalles. D'igual manera s'organitzaven en grups per donar entrenament que permetés guarir les ferides més comunes en el camp de batalla.
en 1859 Henri Dunant va organitzar a vilatans locals per ajudar a víctimes , es va trobar davant l'escena sagnant d'una batalla que va enfrontar en Solferino(Itàlia) als exèrcits de l'Imperi Austro-Hongarès i l'aliança franc-sarda. Uns 40.000 homes jeien morts o agonitzants en el camp de batalla i els ferits no rebien atenció mèdica alguna.
Va ser així com va néixer la Creu Vermella, creada oficialment en 1863 amb l'adopció del Primer Conveni de Ginebra; en el qual s'estableix la neutralitat dels serveis mèdics en les batalles, i es declaren elsobjectius principals d'aquesta organització: millorar l'estat de salut dels habitants de països en guerra i garantir l'ajuda a ferits a través de campanyes sanitàries.
Això va ser seguida per la formació de St. Ambulància de Juan en 1877, basat en els principis dels cavallers Hospitalers, per ensenyar els primers auxilis, i nombrós l'altra organització els va assemblar, amb els primers auxilis del termeprimer encunyats en 1878 mentre que els serveis civils de l'ambulància es van separar com a combinació de el “primer tractament” i de la “ajuda nacional”) en centres i districtes d'explotació minera ferroviaris grans així com amb forces del policia. L'entrenament dels primers auxilis va començar a separar-se amb imperi amb organitzacions tals com St Juan, començant sovint, com en el Regne Unit,amb activitats de risc elevat tals com a ports i ferrocarrils.
Molts progressos en els primers auxilis i moltes altres tècniques mèdiques han estat conduïts per guerres, per exemple en el cas de Guerra civil americana, que va incitar Clara Barton per organitzar Creu Vermella americana. Avui, hi ha diversos grups que promouen els primers auxilis, tals com a militar i Exploració moviment. Les novestècniques i l'equip han ajudat a fer els primers auxilis d'avui simples i eficaços.

Es denominen signes vitals aquells factors que ens donen mostres de vida en un ésser humà, aquests són: pols, respiració, temperatura, tensió arterial, reflex pupilar.
Pols: Contracció i expansió que produeix la sang al passar per les artèries indicant així la freqüència cardíaca; xiquets 140 pul./min. adults 70-80pul./min. ancians 60-0 pul./min.
Temperatura: És el major o menor grau de calor en un ésser viu, la seva escala normal és de: nens 36.5º i adults 37.5º.
Respiració: És l'acte d' inhalar i expulsar aire per mitjà del sistema respiratori; nens 20-30 resp./min adults 16-20 resp./min. ancians 14-16 resp./min.
Tensió arterial: És la pressió que exerceix la sang sobre les parets de les artèries, s'ha detenir en compte el diàmetre de les artèries, el volum saguini i la resistència vascular perifèrica.
Reflex pupilar: Per mitjà del reflex de llum es dilata o contrau la pupil·la.

* QUE SON ELS PRIMERS AUXILIS
Son les tècniques i procediments de caràcter immediat, limitat, temporal, professional o de persones capacitades o amb coneixement tècnic que és brindat a qui ho necessiti, víctima d'unaccident o malaltia sobtada.

El seu caràcter immediat radica en la seva potencialitat de ser la primera assistència que aquesta víctima rebrà en una situació d'emergència. Limitat perquè de totes les tècniques, procediments i concepcions que existeixen en la Medicina d'emergències i desastres, solament utilitza una petita part d'ídem, per això el socorrista mai ha de pretendre reemplaçar al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guia Primeros Auxilios
  • GUIA DE PRIMEROS AUXILIOS
  • Guia Primeros auxilios
  • Guía Primeros Auxilios
  • Guia Primeros Auxilios Básica
  • Guia De Botiquin De Primeros Auxilios
  • GUIA PRIMEROS AUXILIOS
  • Caso Practico Primeros Auxilios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS