Gènere Dramàtic

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
Gènere dramàtic

La tragèdia naix dels ditirambs, en la ciutat d'Atenes, que són poemes relacionats amb el culte al Déu Dionís. El tirà Pisístrat va instaurar unes festes en honor d'aquestadivinitat, aquestes consistien en una processó amb l'estàtua del déu, seguida de sacrificis que encapçalaven els jocs. A continuació es col·locava l'estàtua damunt d'un altar de pedra, enmig de la orchestrai el cor dansava al seu al voltant.

A poc a poc aquests balls van ser acompanyats de gestos i intervencions dels seus intèrprets que anaven gesticulant i representat les llegendes de les seuescançons. Del grup de ballarins va haver d'emergir una persona que va prendre el paper de protagonista de l'acció, a qui cridem corifeu. En les obres teatrals apareixien divinitats que es transformaven,aquestes transformacions van donar lloc a l'aparició dels diferents personatges i la utilització de les màscares. A poc a poc el cor anirà perdent importància en el desenvolupament de l'obra, fins adesaparèixer.

* La tragèdia.
La tragèdia es va inspirar en els herois de la mitologia, que amb les seues aventures i desventure s provocaven l'emoció i la compassió del públic. Sempre té un finaltràgic amb la derrota i el sofriment de l'heroi, ja que aquest no pot lluitar contra la destinació que li ha sigut implantat. En la tragèdia apareix la catarsi com a forma, per part del públic,d'evadir-se dels seus problemes i amb la identificació amb el protagonista de la tragèdia. 

Estructura:
- Pròleg. Apareix a l'inici de l'obra i serveix per a posar en antecedents a l'espectador de lapeça que es va a representar. Normalment són uns versos recitats per algun personatge.
- Cant inicial del cor. 
- Episodis / Diàlegs. Són cadascuna de les noves intervencions d'un o diversos actors quedialoguen i escenifiquen el seu paper.
- Estàsim. És la part centrada pel cor i que serveix d'entreacte mentre els actors abandonen o es reincorporen a l'escena.
- Nous episodis.
- Nous...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Genero dramatic
  • Dramatic Story
  • Dramatic Reading
  • A Dramatic Story
  • Genero
  • Genero
  • Generosidad
  • Generaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS