Hahahaha

Páginas: 4 (956 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Üzleti Etika Beadandó Feladat

Készítette: Falus Anna

Neptun kód: T8X6A6
Egyetem: Szent István Egyetem Gazdaság- és
Társadalomtudományi Kar Budapesti Képzési Helye
Képzés helye: BudapestSzak: Gazdálkodás és menedzsment
Tagozat: nappali
Évfolyam: III.
Tanév: 3.
Félév: 5.


Kurzus neve: Üzleti etika
Kurzus kódja: SGTVATI126BAN
Oktató neve: Tamássy Györgyi
Esettanulmány:Bevált az éjszakai alkohol-árusítást korlátozó rendelet abban a nyolc budapesti kerületben, ahol a közelmúltban ilyen szabályozást vezettek be - erről az önkormányzatok képviselői számoltak be az MTI-nek,jelezve: a lakók elégedettek, a legtöbb árus a szigorú ellenőrzés miatt betartja a szabályokat.
Budapest huszonhárom kerületéből nyolcban korlátozzák hosszabb-rövidebb ideje az alkohol éjszakaiárusítását. Mindenhol lakossági panaszokkal indokolták a rendelet beiktatását, az éjszakai italozás az önkormányzatokhoz beérkezett jelzések szerint zavarta a lakosok nyugalmát. 
A kerületek kétféle módonkorlátozzák a szeszes ital árusítását: egyes városrészekben az árusítóhelyek nyitva tartását szabályozzák, máshol az italok árusítása tilos a késő esti óráktól reggelig. A betartást minden esetben aközterület-felügyelet ellenőrzi, de egyes kerületekben a rendőrség és a hatósági iroda is közreműködik. Árusítási tilalmat az éjszakai időszakra négy kerületben vezettek be, ezekben nyitva lehetnek azalkoholos italokat is forgalmazó üzletek, de szeszes italt nem adhatnak el.  Elsőként a VI. kerület vezetett be ilyen szabályozást, tavaly júniusban. Szilágyi Erika sajtóreferens tájékoztatása szerinta boltokban este 10 és reggel 6 óra között nem lehet szeszes italt kapni. A rendelet nem vonatkozik a Liszt Ferenc téri, illetve a Jókai téri kávézókra, ott a teraszokon éjfélig továbbra is lehetalkoholt fogyasztani.













 
Etikai problémamegoldás

Az alkohol-árusítást korlátozó rendelet vizsgálata, a lakók és a vendéglátó/szórakoztató ipari egységek szempontjából....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hahahaha
  • Hahahaha
  • hahahaha
  • Hahahah
  • hahahaha
  • hahahah
  • hahahaha
  • hahahaha

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS