hay que no se

Páginas: 3 (665 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
Una religió és el conjunt de creences i pràctiques comunes d'un grup de persones, sovint relacionades amb llur concepció del món i codificada en l'oració, el ritual i les lleis morals. La religiópot incloure també tradicions culturals ancestrals, escriptures, història i mitologia, així com la fe personal i l'experiència mística. El terme "religió" es refereix tant a les pràctiques personalsrelacionades a la fe comunitària com als rituals i la comunicació grupal que emana de la convicció que comparteixen els membres.

La religió sovint es descriu com el sistema comunitari que envolta lacreença en un pensament, un ésser, objecte o persona invisible que es considera sobrenatural, sagrat, diví o que conté la màxima veritat. Els codis morals, les pràctiques, els valors, lesinstitucions, les tradicions, els rituals i les escriptures s'associen de manera tradicional amb la creença bàsica i sovint coincideix amb alguns conceptes seculars de la filosofia.

El desenvolupament de lareligió ha pres diverses formes segons les diverses cultures. La "religió organitzada" es refereix a l'organització de persones que practiquen una religió segons un conjunt prescrit de creences. Altresreligions creuen en la revelació i en la responsabilitat personal. Sovint, la paraula "religió" s'usa de manera intercanviable amb "fe" o "sistema de creences".

Taula de continguts [amaga]
1Etimologia
2 Definició
2.1 Definició general
2.2 Definició acadèmica o científica
2.3 Definició en clau antropològica
2.4 Definicions de les religions mateixes
3 Classificació
4 Demografia
4.1Religions per nombre d'adherents
4.2 Distribució geogràfica de les religions
5 Llibertat religiosa
6 Filosofia de les religions
7 Religió i ciència
8 Religió i política
9 Religió als Païsoscatalans
10 Referències
11 Vegeu també
12 Enllaços externs
Etimologia[modifica | modifica el codi]

Sant Agustí d'Hipona
La paraula "religió" prové del llatí religio,[1] que al seu torn s'ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS