hdsvjad

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
La decisió de produir o comprar
La minimització dels costos
Tenint en compte l’estructura de la composició dels productes que es fabriquen en una empresa, pot ser que un component o una matèriaprimera del producte tant es pugui produir a la mateixa empresa com comprar-lo a una altre que el fabriqui.
Si un empresari es troba en aquesta situació ha d’aplicar un dels principis fonamentals dela gestió de l’empresa: la minimització dels costos; és a dir que els costos siguin els més baixos possibles per contribuir al fet que els beneficis siguin els màxims.
El llinda de produccióLlinda de producció: És aquella quantitat mínima d’un component que s’utilitza per produir un bé que fa resulti més barat produir-ho internament que comprar-lo. Això es l’externalizació de costos.
Elcost total de compra és p · Q, i el cost total de producció és: CF + CV · Q
Si fos mes barat produir l’element que comprar-lo la condició seria: P · Q > CF + CV · Q és a dir, que el cost de produirseria inferior al cost de compra.
A partit d’aquesta expressió es pot aïllar Q:
p · Q > CF + CV · Q
P · Q – CV · Q > CF Q*= CF / p – CV
(p – CV) · Q >CFSi la meva producció és més gran que el llinda produiré
Si la meva producció és més petita que el llinda compraré
El llindar de rendibilitat o el càlcul del punt mort
I.T= CT  Beneficis= 0  B=IT – CT
Quantitat mínima de producte que sempre ha de vendre per no tenir l’empresa produïdes situació ideal  IT> CT
Llinda de re rendibilitat o punt mort: És la quantitat de producció venuda apartir de la qual es comença a obtenir beneficis





















Exercicis
10. Una empresa fabrica un producte amb els següents costos:lloguer d’edifici, 7 000 €; mà d’obrafixa, 3 500 €; altres costos fixos, 1 250 €; i cost variable unitari, 77 €. Si el preu de venda del seu producte és de 157 €, calcula el punt mort per a aquest producte. Comenta’n els resultats i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS