Henri Waloon

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
La metodología

Desde l'enfocament dialèctic, Wallon s'enfronta a l'estudi de la conciència i del desenvolupament humà. D'aquesta manera, va estudiar els processos piscológics des de lapsicología genética, desde l'análisis evolutiu dels processos de formació i transformació del psiquisme humà, tant d'una una perspectiva ontogenética com filogenética, biológica, histórica i cultural. Peraquest proposit, Waloon utilitzava un metode que consistia en estudiar las condicions materials del desenvoluoament del nen, condicions tant orgániques com socials, i en observar com, a través d'aquestescondicions, s'edifica un nou planol de la realitat que és el psiquisme, la personalitat.

El desarrollo desde los estadios

Segons Waloon, el concepte de desenvolupament está vinculat al concepted' estadi, com sucedeix en la teoría de referencia de la psicología evolutiva "la Teoría de Piaget".
Tot i que els plantejaments d'ambdos autors van ser molt diferents. Piaget va establir uns estadisdel desenvolupament cognitiu per mitjà d'un model lógic-matemátic dominant en la ciencia del moment, e¡avaluan les capacitats del nen, en cada una de les edats per a utilitzar e interpretar lasoperacions d'aquest model en cada edat. D'aquesta manera, el nen posava en joc un conjunt de capacitats necessaries per a ressoldre problemes que es trobaven normalment en els dominis de la matematica ola física, encara que progressivament Piaget els va estendre a altres àmbits, com la moral o el joc.

No obstant, Wallon defineix un estadi com un conjunt de característiques específiques ques'estableixen a partir de les relacions que el subjecte manté amb el medi, en un moment donat del desenvolupament. Per aquesta rao, cada estadi hauria de tenir en compte tant la funció dominant que estápresent en el mateix (activitat dominant), com la orientació de l' activitat que desenvolupa el subjecte (cap a si mateix o cap afora). D'aquesta manera, la transició d'un estadi a un altre es produeix...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henri Fayold
  • Henri Wallon
  • Henri Matisse
  • Henri Fayol
  • HENRI MATISSE
  • Henri Rousseau
  • HENRI FAYOL
  • henri beyle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS