Hercules

Páginas: 7 (1714 palabras) Publicado: 10 de abril de 2014



























ÍNDEX:

























INTRODUCCIÓ:
Aquest treball tracta sobre Hèrcules, dit així per a la Mitologia Grega clàssica, però, en realitat per els grecs, Hèracles. Va ser un popular heroi pertanyent a la mitologia.
També parla sobre els seus familiars, orígens i de sis aventures d’Hèrcules: les pomes d’ordel jardí de les Hespèrides, el gos cèrber, l’Hidra de lerna, els estables del rei Augies, els ocells de l’Estimfal i el bou de Creta.



















PARTS DEL TREBALL:
HÈRCULES:
Per a la Mitologia Grega clàssica, tal com es designa el conjunt de mites i llegendes que corresponen als antics grecs, Hèrcules, dit en realitat per els grecs, Hèracles, fou un popular heroipertanyent a la mitologia. M’entres, en Roma i en Europa Occidental es va fer conegut com Hèrcules, especialment gracies a la popularitat que li van fer els emperadors Còmode i Maximià, que van ser qui s’hi van identificar amb la seva figura. Va nèixer a la ciutat grega de Tebes.
Era fill de Zeus i de Alcmena, una reina mortal, encara que va ser adoptat per Amfitrió (besnét de Zeus).
Va tenirque fer dotze treballs, aquests foren la penitència que hagué de pagar l'heroi per ser perdonat per l'assassinat dels seus fills en un atac de bogeria induït per la deessa Hera. Hèracles va haver de posar-se sota les ordres del rei Euristeu de Micenes, el qual li va ordenar tasques aparentment impossibles d'assolir.
Els dotze treballs van ser:
1 El lleó de Nemea.
2 L'Hidra de Lerna.
3 Lacérvola de Cerinea.
4 El senglar d'Erimant.
5 Els estables del rei Augies.
6 Els ocells de l'Estimfal.
7 El bou de Creta.
8 Les eugues de Diomedes.
9 El cinyell de les amazones.
10 Els ramats de Gerió.
11 Les pomes d'or de les Hespèrides.
12 El gos Cèrber.




GESTES I AVENTURES:
LES POMES D’OR DEL JARDÍ DE LES HESPÈRIDES:
El rei Euristeo va considerar que Hèrcules no seria capaç desuperar la penúltima prova: portar-li unes pomes del Jardí de les Hespèrides.
L'heroi va saber immediatament que aquesta vegada hi havia un gran risc, ja que aquests fruits procedien d'uns arbres de la mateixa deessa Hera, però tenia una possibilitat, ja que el Jardí es trobava a la falda de la muntanya Atles, segons va poder saber després d'interrogar de males maneres a Nereo, de manera que en casde compromís podria demanar ajuda al tità. Però clar, calia fer-ho amb astúcia, ja que Atles estava castigat a sostenir el món sobre les seves espatlles com a càstig per la seva traïció a Zeus.
Quan va estar davant Atles va convèncer simulant tenir llàstima d' ell i del seu tremend càstig, Hèrcules es va oferir a sostenir una mica l'Univers si a canvi el Tità anava fins al Jardí i li portava lespomes. Així ho va fer Atles, però aviat es va adonar Hèrcules que no semblava molt disposat a reprendre de nou el seu lloc en el càstig.
Hèrcules, que a més de ser una mica brut, era també molt astut, va enganyar de nou a Atles, dient que el Món no estava ben equilibrat sobre les seves espatlles i que l'ajudés a posar millor . Quan Atles es va acostar a ell per ajudar-lo, Hèrcules va aprofitar perpassar-li el pes i deixar clavat allà, allunyant-se ràpidament de tornada al palau de Euristeo.
L’ HIDRA DE LERNA:
Lerna, a pocs quilòmetres d'Argos, era un lloc desolat i ple de pantans. Aquí vivia la Hidra, un monstre de nou caps de serp que matava a tothom que s'hi acostava, sense deixar opció a la defensa: es deia que quan una dels seus caps era tallada, a l'instant creixia altra en elmateix lloc, de manera que la Hidra era molt poderosa. A més, una de les seves caps era immortal.
El rei Euristeo va enviar a Hèrcules a la seva segona aventura: matar el monstre. Allà va ser l'heroi, vestit amb la pell del lleó de Nemea i muntat en un carro. Per obligar la Hidra a sortir del seu cau va començar a llançar fletxes incendiàries al pantà, fins que va aparèixer amb tota la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hercules
  • hercules
  • Hercules
  • Hércules
  • hercules
  • hercules
  • hercules
  • hercules

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS