herecteon

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
1. CATALOGACIÓ DE L’OBRE I DESCRIPCIÓ

L’ Erecteon és un temple que va ser construït per Mnescicles, entre els anys 421 i 405 a.C. pertany al període clàssic de l’art grec. El temple esta fet demarbre, únicament.
(CONTEXT HISTÒRIC)

2. ANÀLISI FORMAL

Com a elements de suport trobem que són les columnes. En cadascuna de les quatre façanes hi ha pòrtics amb columnes. En el pòrtic esthi ha 6 columnes d’ordre jònic. Igual que les 3 columnes adossades d’ordre jònic que hi ha en el pòrtic oest i les sis que hi ha en el pòrtic nord. En canvi en el pòrtic sud en comptes de columnes hiha unes figures femenines anomenades cariàtides.
Com a elements suportats trobem que les columnes són les encarregades de suportar un arquitrau de tres franges, amb el fris i la cornisacorresponent.
Originalment trobem que mentre que el sostre del pòrtic nord i el de les cariàtides era una coberta plana, el del temple de Atenes era de dos aigües.
Trobem que la planta s’adapta a lterreny. Que per un costat trobem el santuari d’ Atenea, el qual consta d’un pòrtic hexàstil i una cel·la i per altre banda trobem el temple dedicat a Poseido i Erecteu que esta format per un vestíbul quedona a les dos cel·les destinades al culte, el pòrtic del temple esta orientat cap al nord on es troba la olivera d’ Atenea. Finalment trobem el pòrtic de les cariàtides, per on s’accedeix a la tombade Cecrops el primer rei d’Àtica.
L’ Erecteon es troba en el lloc on es troba la roca on es diu que Poseido va fer brollar aigua.
El temple s’adapta harmoniosament a la resta d’edificis del’acròpoli.

3. ESTIL
Aquesta va ser la segona obra del arquitecte Mnescicles el qual havia construït el propileus entre els anys 437-432.
L’ Erecteon es la tipologia típica dels temples grecs, tot ique el seu desnivell el converteix en un edifici particular.
Un del símbols més importants del temple i que han sigut copiats al llarg de la historia per els romans, en el renaixement i en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS