Heràclit

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
Heràclit d' Efes fou un filòsof presocràtic, fill de Blisó. Va nàixer cap al 544 abans de Crist, aproximadament, i va viure en Éfes, ciutat enclavada en la costa Jonia, al nord de Milet, Àsia Menor(Turquia) fins a la seua mort, en el 484 abans de Crist. Va ser sobrenomenat el Fosc pel caràcter enigmàtic que va revestir sovint el seu estil. Pertanyia a una família aristocràtica i, pel quesembla, no es va portar molt bé amb els seus conciutadans, si ens atenim a algun dels fragments que es conserven del seu llibre, i als testimoniatges dels seus contemporanis.

Els ensenyamentsd'Heràclit, segons Diògenes Laercio, van quedar recollides en una obra titulada De la naturalesa, que tractava de l'univers, la política i la teologia però el que ha arribat fins a nosaltres de la seua doctrinaes troba en forma fragmentària i les seues fonts són cites, referències i comentaris d'altres autors. les seues idees polítiques van ser contràries a la democràcia de cort atenesa i va formar, potser,part del reduït grup, integrat per nobles principalment, que simpatitzava amb el rei persa Darío, als dominis del qual pertanyia Éfesoen aquells dies .

Seguint la tradició filosòfica jònica,Heràclit veu en un element determinat, el *arché de l'univers. En aquest cas, l'element és el foc. Para Heràclit, no solament les coses individuals ixen del foc i tornen a ell sinó que el món sencer pereixen el foc per a després renàixer.

Heràclit utilitza la paraula "logos" en la seua teoria de l'ésser, dient: "No a mi, sinó havent escoltat al logos, és savi dir al costat d'ell que tot és un."Prenent al logos com la gran unitat de la realitat, per ventura El real, *Heràclit demana que l'escoltem, és a dir, que esperem que ella es manifeste sola en lloc de pressionar. L'ésser de *Heràclit,entès com a logos, és la Intel·ligència que dirigeix, ordena i dóna harmonia en esdevenir dels canvis que es produeixen en la guerra que és l'existència mateixa. Es tracta d'una intel·ligència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • heraclito
  • Heráclito
  • Heraclito
  • heraclito
  • Heráclito
  • Heraclito
  • Heráclito
  • Heraclito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS