Hgmjh,

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
2.Comerç interior
• Comerç amb Àfrica:

Fins a 1820 mantenim amb Cuba un comerç de sucre i aigua ardent, s’importa a Espanya i d’aquí a Europa. Les riqueses d’aquesta indústria crea laburgesia sacarocràtica> van invertir en la compra d’esclaus que fins a 1850 era legal. També generà beneficis que serviràn per compensar el dèficit comercial català generat per l’importació de manofacturesEuropeas, matèries primes, carbó, bens de consum i aliments, dintre d’això destaca Antonio López (Marqués de Comilles)

• Mercat nacional peninsular

En general és reduit al S.XIX per la pocacomunicació territorial del mercat regional i nacional, per la manca de transport terrestre, lent i perillós, millor era el transport marítim anant per la costa sense perdre la terra de vista. Lamillora de comerç comença en 1856 quan els camins a Espanya mesuren uns 9500km si comparem amb França 76.000km.
El transport a Espanya depenia estacionalment de les collites.
1846> la diputació de BCN vapresentar al govern un pla general de carreteres financiades per les quatre diputacions. Es va aprobar 2 anys després 1848 i es va crear la junta de carreteres de Catalunya.
En els 20 anys desprésvan construir la majoria de carreteres de Catalunya.

El ferrocarril

L’estat espanyol fa una aposta per unir els mercats, 1845 es contracta una companyia anglesa per contruir un ferrocarrilentre BCN i Mataró que es va acabar en 1848, finançat amb diners privats de Miquel Badia Buñol.

1851> Es va construir la via ferrocarril Madrid-Aranjuez li deien ‘’el tren de las fresas’’ perquèels reis l’utilitzaven per anar d’estiueig.

1854> El ferrocarril arriba a Granollers

1862> Arriba a Girona

1878> Arriba a la frontera amb França

1855> S’aprova la llei general deFerrocarrils

Característiques de la Llei del ferro (1855):

- La construcció de ferrocarrils tindrà subencions estatals/diners públics.
- Hi ha franquisia arrendalària per la importació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS