hirtoa vocabulario + ejercicios

Páginas: 5 (1125 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Vocabulari
Absolutisme:  Sistema polític en què el governant o la institució que exerceix les funcions de govern no té limitacions de tipus jurídic. 
Societat estamental: era la forma d'organització social característica de l'antic règim. Aquesta societat està dividida en estaments, normalment són tres: la noblesa , el clergat i el tercer estat .
Il·lustració: és un corrent filosòfic,polític i social que va aparèixer al Regne de França, al Regne Unit i a Alemanya. Després es va estendre a altres parts d'Occident durant el segle XVIII, anomenat Segle de les llums
Antic regim: va ser un terme que els revolucionaris francesos van emprar per designar pejorativament el sistema de govern anterior a la Revolució Francesa de 1789, la monarquia absoluta de Lluís XVI, i que es va aplicartambé a la resta de les monarquies europees amb un funcionament similar.
Jurisdiccions feudals: és el sistema polític, econòmic i social creat durant l'Edat mitjana a Europa amb l'objectiu de protegir la població. Els regnes es dividien en petits territoris semi independents on el senyor proporcionava protecció als seus vassalls a canvi de tributs i treball a les seves terres. Els senyors feudalseren nobles o membres de l'Església i tenien una relació de dependència més o menys forta amb el rei de cada regió.
Delmes: és un impost o cens del 10% sobre la collita dels camperols destinat a assegurar el manteniment del clericat i els edificis religiosos.
Desamortització: va ser un llarg procés històric-econòmic iniciat a Espanya a finals del segle XVIII per Manuel Godoy (1798). va consistira posar al mercat, mitjançant subhasta pública, les terres i béns no productius en poder de les anomenades "mans mortes" que no les conreaven, gairebé sempre l'Església Catòlica o els ordes religiosos, que els havien acumulats com a habituals beneficiàries de donacions, testaments i abintestats, a fi d'augmentar la riquesa nacional i crear una burgesia i classe mitjana de llauradors propietaris.Lliurecanvisme: propugna la no intervenció estatal en el comerç internacional, permetent que els fluxos de mercaderies es governin pels avantatges de cada país i la competitivitat de les empreses, suposant que amb això es produirà una adequada distribució dels béns i serveis i una assignació òptima dels recursos econòmics a escala planetària.
Proteccionisme: és un corrent econòmic que aposta perla producció nacional i imposa taxes i aranzels als productes internacionals per limitar les importacions.
Furs: són lleis creades per a constituir com a Nació, Principat o Regne un territori conquerit.
Bens comunals: són aquells que són d'ús general dels veïns del municipi
on es troben situats; normalment són boscos, pastures, terres marjalenques
i saladars, i naturalment l'aigua,Indispensable per a la subsistència i
necessària per a molts conreus.
Quinters: sistema obligatori de reclutament de soldats per l’exercit .
Sufragi censatari: es denomina al sistema electoral que condiciona el dret a vot actiu o passiu al fet que el ciutadà compleixi determinats requisits que afecten la seva condició social. Aquests generalment són econòmics o relacionats amb el nivell d'instruccióo social o estat a més del sexe, ja que era referit només als homes.
Pronunciament: Acció que un grup militar executa contra el govern per enderrocar-lo o alterar el sentit de la seva política.
Bloc 1
Enumera els drets que podem inferir dels diferents articles:
Art. 1: Tot espanyol te dret a ser-ho, independentment del lloc on visqui.
Art. 4: El dret de la llibertat civil i de la propietatprivada.
Art. 34: Dret a vot.
Art.306: Dret a la propietat privada.
Art. 366: Dret a l’educació.
Art. 371: Dret a la llibertat d’expressió.
Com tracta la figura del rei?
El rei te la màxima autoritat però te certes limitacions amb la creació de les corts.
Com tracta la religió catòlica? Per que creus que ho fa d’aquesta manera?
La tracta com la única i verdadera religió , te aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejercicios de vocabulario
  • ejercicios de vocabulario
  • Ejercicios Psu Vocabulario Contextual
  • hirtoa
  • Ejercicios para manejo de vocabulario
  • Ejercicios De Vocabulario 1
  • Vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS