Història de l'Art. la torre eiffel

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
LA TORRE EIFFEL
Autor: Alexandre Gustave Eiffel (1832-1923)
Cronologia:1887-1889
Estil: Arquitectura de ferro
Tipologia: monument commemoratiu
Material: ferro forjat
Localització: Cams de mars(París)

ANÀLISI FORMAL
Formada x 18mil peces de ferro i més de 2 milions i mig de cargols. La base és un quadrat de 125 m x cada costat. Té una alçada de 324 m (24m últims és l’antena). Es tracted’una composició vertical, com una agulla però amb forma piramidal. La podem dividir en tres parts ja que té dues plataformes que la divideixen.
A la part inferior trobem quatre peus units entreells a través d’unes estructures arquejades, aquestes formen la base. Aquí és on trobem més decorativisme.
La primera plataforma la trobem a 57 m i entre aquesta i la segona, l’estructura de les quatrepotes es va tancant fins arribar a la tercera plataforma a 274m. Els quatre costats de la torre són idèntics per tal de donar el màxim d’estabilitat a la torre. Estructura totalment oberta itransparent q dóna sensació de lleugeresa quan és tot el contrari. En el seu interior hi trobem escales i ascensors q permeten pujar i baixar. A les plataformes hi trobem botigues, restaurants, museus..FUNCIÓ I SIMBOLISME
Es construí per la exposició universal del 1889 per commemorar el centenari de la revolució francesa. Va passar a ser el símbol d’aquesta exposició i de la potència i avenç tecnològicde França. També va ser una demostració de les possibilitats d’un nou material: el ferro. Un dubte: escultura o arquitectura? Arquitectura x les seves dimensions.
Aquesta torra va ser molt criticadai es va demanar que es tirés a terra, però les autoritats de París s’hi van negar i es va acabar construint. Funció simbòlica i d’antena de telecomunicacions.
MODELS I INFLUÈNCIES
Es va inspirar enel Crystal Palace de Patxon.
Es va convertir en un símbol de l’etapa moderna i del futur de l’enginyeria.
RELACIONS
UNA ALTRE OBRA DEL AUTOR: VIADUCTE DE GARABIT (FRANÇA)arc més gran de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la Torre Eiffel
  • historia de la torre eiffel
  • Torre eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS