AMor

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2015
Habitualment s'associa el terme amb l'amor romàntic, una relació passional entre dues persones amb una influència molt important en les seves relacions interpersonals i sexuals mútues. Tanmateix,s'aplica també a altres relacions diferents, tals com l'amor platònic o l'amor familiar, i també, en un sentit més ampli, es parla d'amor cap a Déu, la Humanitat, la Natura, l'Art o la Bellesa, el que sesol associar amb l'empatia, i altres capacitats. Segons Gottfried Leibniz, «estimar és trobar a la felicitat d'un altre la teva pròpia felicitat». En la majoria dels casos significa un gran afecteper una cosa que ocasiona felicitat o plaer al que estima. Sobretot en el món occidental, sol ser contrastat, evitat o contrarestat per l'odi, menyspreu o egoisme. Segons opinions, l'amor no és privatiudel gènere humà, sinó que inclou també a tots aquells éssers que puguin desenvolupar nexes emocionals amb altres, com, per exemple, animals com els micos, els dofins, els gossos, els elefants, etc.Existeix fins i tot els qui pensen, sota criteris no científics, que les plantes creixen millor si reben amor.

En l'ésser humà, a diferència de l'amor dels animals, i sota una concepció actualfonamentalment occidental i seglar, l'amor es considera un sentiment real. En els casos més comuns és el resultat d'una emoció basada en l'atracció i l'admiració d'un subjecte cap a un altre, que pot ser ono ser correspost. Això intensifica les relacions interpersonals entre un subjecte i un altre que, partint de la seva pròpia insuficiència, desitja la trobada i unió amb aquell que ha jutjat el seucomplement per la seva existència.

En alguns casos, l'amor pot ser interpretat com a fruit d'un dur treball, esforç i perícia per construir i desenvolupar un objectiu, sentint plenitud i felicitaten veure's aconseguit el que s'ha anhelat i treballat durant molt de temps. Aquest tipus d'amor és el que pot sentir un pare cap a un fill quan el veu ja crescut i capaç d'afrontar la vida amb plena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amor, Amor y Amor
  • amor amor amor
  • amor amor
  • amor amor
  • amor amor
  • amor,amor
  • Amor Amor
  • amor de amores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS