Hist.Món Contemporani (1939)

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI

1939: El marxisme, el feixisme a Itàlia i el nacisme a Alemanya
LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

Europa: Context de conflicte. Imperialisme i militarisme ( quan un paísés governat per un imperi militar).
2 grans potències: França i Alemanya. També EUA va agafar gran importància després de la guerra.
Japó viu també un potent procés d’industrialització a Àsia.Segona guerra xino-japonesa (política militarista) és una de les causants de la segona gran guerra (Hitler aprofita aquesta política per dur-la a terme) Hitler tenia un primer objectiu: recuperar l’espaivital. Al 38, s’annexiona a Àustria i ocupa Txèquia.

PROCÈS
Quan Alemanya envaeix Polònia comença la Segona Guerra Mundial. En aquell moment, França i GB surten en defensa de Polònia i estalla laguerra. Serà un dels territoris més malmesos després de la Segona Guerra.
És una guerra internacional, a diferència de la primera (europea). És una guerra d’aniquilament, d’extermini i de destruccióde la població civil per part de les tropes. Hitler volia aixecar la bandera en contra del comunisme i, sobretot, acabar amb els jueus d’Alemanya, encara que després va estendre la seva idea i va voleracabar amb tota la població europea. Projecte de solució final: Extermini sistemàtic de la població jueva mundial. Només a Auswitz van morir 1.600.000 jueus.
En aquesta guerra van morir aprox. 60milions de persones a nivell mundial.
Acord de coexistència de Polònia.
1940
Els alemanys enforteixen el pacte amb Mussolini i Albània es ocupada per les forces italianes. La línia Maginot: creienque era indestructible, però en 4 setmanes els alemanys la fan caure i destrossen l’exèrcit francès. Ocupen França, encara que no arriben a la “França lliure” (meitat sud) a causa de l’acord de Hitleramb el general Mariscal.
Alemanya també envaeix Holanda i Bèlgica.
Els acords secrets entre Alemanya i Rússia per envair Polònia es trenquen per ocupar els Balcans. Els 2 règims totalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teoria contemporania
  • edad contemporania
  • desarrollo contemporanio
  • Pensament contemporani
  • arte contemporanio
  • Art contemporani
  • Las escuelas contemporania
  • Arte contemporanio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS