historia breu sobre la psiquiatria

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
Als inicis de la història de la psiquiatria els científics encarregats d'investigar aquesta àrea tractaven malalties mentals científicament no comprovades amb mètodes experimentals. Tractaven elspacients contra la seva voluntat i els medicaven amb estimulants i antidepressius, que destruïen la seva salut física i mental i alhora els creaven addiccions als fàrmacs proporcionats.

Les paraulesclaus de la psiquiatria eren poder, control i marginació. La primera institució psiquiàtrica va ser l'Hospital Bethtehem Royal de Londres que en realitat era un dipòsit on tancaven a tots els que erenconsiderats bojos, en gàbies o els encadenaven, els pegaven i cobraven per veure'ls.

Benjamin Rush deia que la bogeria es devia a l'excessiva sang en el cap i la solució era llevar-la perqualsevol mitjà i a això ho va anomenar model mèdic. Va inventar el tranquil·litzant que era una espècie de cadira elèctrica on els lligava i els tirava aigua. El 1965 va ser nomenat el pare de la psiquiatriaamericana.

Al voltant dels anys 1980 i 1990 la psiquiatria dequeia per la seva ineficàcia llavors Henry Cotton va portar nous models mèdics com el de extreure òrgans per guarir les malaltiesmentals, i així van ser creant models mes brutals que es basaven en la tortura. Es tenia la concepció que l'home era un animal al qual es podia entrenar, aquesta idea sorgia del corrent conductista.Rudin crea el corrent psicològic de la eugenèsia el seu pla era convèncer al públic que els febles mentals no podien expressar-se, la malaltia era hereditària i per tant matar-los era un acte piadós jaque s'havia de prevenir. Van matar a milers de persones, la psiquiatria va ser enjudiciada per aquestes morts però solament alguns psiquiatres van ser condemnats els altres van seguir treballant aAlemanya i EUA. Els psiquiatres deien que podien curar danyant el cervell, matant a les cèl·lules dolentes amb insulina la qual els provocava epilèpsies i si sobrevivien quedaven en estat infantil fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que Es La Psiquiatría Y Breve Historia De La Psiquiatría
  • Historia De La Psiquiatria
  • Historia De La Psiquiatria
  • Historia de la psiquiatría
  • historia de la psiquiatria
  • Historia De La Psiquiatria
  • LA HISTORIA DE LA PSIQUIATRIA
  • Historia De La Psiquiatria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS