Historia de Catalunya

Páginas: 9 (2127 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
Índex
1. Introducció ........................................................................... pàg 1
2. Agricultura ........................................................................... pàg 2
3. Demografia........................................................................... pàg 3
4. Comerç- Activitat comercial ................................................. pàg 4
4.1 Comerç.......................................................................... pàg 4
4.2Abast català..................................................................... pàg 5
4.3Activitat comercial ........................................................... pàg 6
5. Conclusió ............................................................................. pàg 8
6. Webgrafia............................................................................. pàg 9






















1. Introducció
En aquest treball parlarem dels canvis que hi van haver a Catalunya i dels progressos que va fer, a més en parlarem de que va passar envers la demografia , l’agricultura i també del comerç que hi va haver en aquella època .
Volem poder saber explicar-lo tot ben detallat iaixí poder donar-li una bona idea als nostres companys i mestra de les activitats succeïdes en aquesta època .
Esperem poder fer un gran treball.






















1
2. Agricultura
A Catalunya hi havia mercats locals on s'intercanviaven els productes de l'agricultura, la ramaderia, la pesca i l'artesania, a través de Barcelona amb la resta d'Espanya, Europa i Amèrica.L'agricultura és el conjunt de coneixements i d’activitats l'explotació del medi natural. Per mitjà del conreu de certes plantes i la domesticació d'alguns  animals útils per a la producció d'aliments i altres productes d'interès econòmic.

Qüestions tècniques.

Les labors agrícoles també es basaven en la fertilitat de les terres de conreu. Un agent principal i de molta ajuda va serl’arada, una eina utilitzada per els agricultors des dels seus primers inicis. De les eines, van avançar a les màquines, com per exemple la segadora, la trilladora mecànica,la desgranadora del panís,etc. Aquests instruments eren utilitzats particularment per agricultors que pretenien comprar-ne en comú. L’objectiu era d'utilitzar-la conjuntament i així reduir la mà d'obra necessària per aquestes feinesdel camp.
Arada.
Trilladora mecànica.
Altres millores tècniques van afectar als conreus clàssics del món mediterrani, sobre tot el procés d'obtenció de vi i oli. Aquestes tècniques eren el disseny de les premses, molins d’ oliverers , els dipòsits a on fermenta el most, o l'aparell de Pasteur va construir per conservar el vi en bones condicions i evitar les seves malalties.






2Olivera. Vinya
També es van construir pous i embassaments per resoldre el dèficit endèmic d'aigua, encara que alguns països mediterranis, també pateixen del problema de l'excés d'aigua en certs períodes de l'any. Per solucionar el tema dels dèficits d'aigua van construir pous artesians per part de dos constructors empordanesos, els quals van reprendre la tècnica a partir de geòlegs estrangers,que van tenir molt d’èxit. I per resoldre la qüestió de l'excés d'aigües en certs períodes de l'any, va portar la necessitat d'utilitzar les rieres en benefici de l'agricultura, per dos motius: el primer, per aprofitar la càrrega de sediments i en segon lloc, per frenar la seva força erosiva. Un altre problema al llarg del segle XIX van ser les nombroses dessecacions, per causes higièniques, o béper estendre el nombre de terres de conreu.
La relació entre la població que vivia al camp i a les ciutats era equilibrada. Els grans propietaris rurals convertien l’agricultura en un importantíssim centre de vida i de producció. Moltes d’elles estan encara avui actives, algunes segueixen tal com eren, mentre que d’altres van ser transformades.
A tot l'estat espanyol es van millorar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de Catalunya
  • causes politiques catalunya historia
  • Historia represion a catalunya
  • Historia De Catalunya 600
  • Cronologia Historia De Catalunya
  • TEMA 6 LA HISTORIA DE CATALUNYA EN ETAPES
  • historia catalunya
  • historia catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS