historia de cayetana

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2014
María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y de Silva, 18a duquessa d'Alba, 11a duquessa de Berwick, Gran d'Espanya (Madrid, 28 de març de 1926 – Sevilla, 20 de novembre de 2014) va ser unaaristòcrata espanyola, cap de la Casa d'Alba i la tercera dona en portar el títol per dret propi.

Nascuda a Madrid el 28 de març de 1926, va ser l'única filla de Jacobo Fitz-James Stuart, 17è Duc d'Alba,un preeminent polític i diplomàtic durant les dècades de 1930 i 1940, i la seva esposa, María del Rosario de Silva y Gurtubay, 9a marquesa de San Vicente del Barco. La seva àvia era la reina consortd'Espanya Victòria Eugènia de Battenberg, la muller del rei d'Espanya, Alfons XIII.

El seu títol principal era el de duquessa d'Alba, però en tenia 49.[1] D'acord el Guinness World Records, tenia méstítols reconeguts que cap altre noble al món.[2][3] Comptava amb vuit títols de duquessa (d'Alba, Berwick, Llíria i Xèrica, Almazán, Huéscar, Arjona, Híxar i Montoro, els quatre últims cedits aquatre dels seus fills), un de comtessa-duquessa (d'Olivares), dinou de marquesa, vint de comtessa (entre els quals el comtat de Guimerà) i un de vescomtessa. D'ells, setze títols tenen Grandesa d'Espanya.Era descendent directa del rei Jaume II d'Anglaterra i VII d'Escòcia, a través del seu fill il·legítim James Fitz-James Stuart, primer duc de Berwick, tingut amb la seva amant Arabella Churchill.Primers anys

Va néixer la nit del 28 de març de 1926 en una de les habitacions del palau de Liria. En el mateix moment del seu naixement, el seu pare estava reunit amb tres dels seus millorsamics: el doctor Gregorio Marañón, el filòsof José Ortega y Gasset i l’escriptor Ramón Pérez de Ayala. Segons va explicar en diverses ocasions, el fet de ser una nena no va molestar el seu pare, tot ique la seva mare sí s'estimava més un baró. En néixer, la va atendre el doctor Gregorio Marañón i ràpidamente van infomar-ne a la premsa i a la Casa Reial.

Va ser batejada el 17 d’abril al Palau...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cayetano
  • Cayetano
  • cayetano
  • Cayetano Betancur
  • Cayetano Heredia
  • Cayetano de Thiene
  • San Cayetano
  • Cayetano Brule

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS