Historia De La Filosofia

Páginas: 3 (612 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
-------------------------------------------------
FILOSOFIA 2n TRIMESTRE

Filosofia del cristianisme
Al principi el cristianisme era una religió de gent analfabeta. Com més poder tenia mésenveges provocava a altres religions i el consideraven una cosa de desgraciats. Un dels primers autors cristians era Tertulià que se li atribueix la frase “CREDO QUIA ABSURDUM” que vol dir “crec perquè ésabsurd”. Aquesta manera d’anar per el mon és poc sostenible, ja que quan el cristianisme va anar creixent cada vegada tenia més crítiques y aquests es van defensant basant-se en la raó.
Elsapologistes feien discurs de defensa per a defensar als cristians a nivell intel·lectual basant-se en altres religions, van anar basant-se poc a poc en la filosofia de Plató. El cristianisme es qüestió dejueus. Els que contestaven als apologistes ho feien en grec. La filosofia regionalista i la religió cristiana semblava que no lligarien fins que els apologistes aconsegueixen ficar la filosofia platònicaper a explicar la seva fe en Deu. Així s’arriba als autors de l’anomenada patrística.
La filosofia patrística se’ls i diu els pares de la filosofia cristiana. Defenien la cultura ortodoxa. Hi ha dospares de la patrística:
* Oriental o grega
Occidental o llatina “San agustí” un dels pares de l’església més important. San Agustí era fill de mare cristiana i pare pagà. Al principi va seguir elspassos dels seus pares però amb influència de la seva mare es va fer capellà. Abans va passar per moltes escoles, religions... es va tirar a la mala vida i fins i tot va deixar embarassada a unanoia. L’escola més important per on va passar va ser la del maniqueisme que quan va passar a ser cristià els tenia molta mania. El maniqueisme es una religió gnòstica, es a dir, una religió que prové lasalvació per el coneixement amb elements budistes. Va morir justament en el moment en que s’enfonsava l’imperi occidental. Pertany al mon antic però la repercussió del seu pensament afectarà al mon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • historia de la filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • la histori de filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • Historia De La Filosofia
  • Historia De La Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS