Historia Del Arte E Historia

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2012
Com es va dur a terme a Espanya la implantació del liberalisme al s. XIX? Quin fou el paper del carlisme en aquest procés?
            La Guerra del Francès i el regnat de Carles IV van suposar pera Espanya, la crisi de l’antic Règim  i l’entrada de les noves idees liberals aportades per les Corts de Cadis i la Constitució del 1812.

Però a l’any 1814 amb la tornada a l’Absolutisme amb el reiFerran VII va alentir aquest procés. Encara que durant el seu regnat va haver-hi intents cap al liberalisme. Un dels més destacats va ser el període del Trienni Liberal (1820-1823) en el qual Espanyava estar governada durant tres anys per un règim constitucional i liberal fins que el exercit enviat per la Santa Aliança va tornar el poder absolutista al rei.

Al 1830, quan va néixer la sevafilla Isabel II, Ferran VII suprimeix la llei que impedia a les dones regnar per què en cas de que la seva descendència fos del sexe femení, pogués ser successora a la corona sense cap mena de problema.Però aquest fet per significava que Carles (germà de Ferran) quedava exclòs de la successió a la corona. I aquest motiu va ser el principal causant de les guerres Carlines. Al 1833, quan Ferran VIImorí, la seva esposa Maria Cristina va passar a ser regent de l'Estat Español. A partir d'aquest moment es va anar introduint, de manera gradual, el model liberal. 

El procés cap a un Estat liberalva començar amb la Primera Guerra Carlina (1833-1840) a on Maria Cristina per salvar el tron de la seva filla i per enfrontar-se amb els Carlins va haver de buscar suport en els liberals. Aquestscol·laboren amb la reina amb la esperança de fer la seva pròpia revolució i aconseguir el seu propòsit; convertir la monarquia absoluta en monarquia constitucional i reforçar l’estructura econòmicad’Espanya.
Cinc anys més tard, 1837, es produeix una crisis interna en el carlisme com a resultat de la retirada de l’exèrcit en intentar entrar a Madrid que provoca la divisió de d’aquest en dos grups;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • La Historia Del Arte
  • Historia Del Arte
  • Historia Del Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS