Historia D'Espanya

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
ENDARRERIMENT AGRARI I CONFLECTIVITAT PAGESA
-La crisi agrària
A finals del x.XIX hi va haver una greu crisi agrària que va afectar a Europa, a principis del s.XX, Espanya va tindre que fer cara ales conseqüencies d'aquesta. Els conreus eren principalment de cereals, vinya i oliveres; i la ramaderia ovina. Espanya va patir fortament la crisi cerealista.
L'arribada a Europa de productesd'altres països amb una agricultura extensiva més competitiva va fer que hi hagues una disminució de preus a causa de la gran quantitat de producció i la disminució del temps i dels costos per al transport.Aquesta competencia va provocar una reducció dels ingressos, una baixada de preus i la caiguda dels beneficis. A causa d'aixó va apareixer la Liga Agraria, que van imposar un aranzel protector. Esva produir un periode d'agitacions pageses a causa de la disminucio dels beneficis.
La crisi de la vinya va afectar molt a Catalunya per culpa de la fil·loxera, que va matar a totes les vinyesautoctenes i es van tindre que replantar els camps amb vinyes americanes. La mort de les vinyes va causar un conflicte entre conreadors i propietaris. 
-L'evolució agrícola
Es va produir un creixement deproducció gracies a que va augmentar la demanada urbana.
Les noves infrastructures van millorar els conreus(-guaret, +fertilitzants..) i la introducció de nous conreus van millorar la produccióramadera.
La producció de cereals va guanyar força, per darrere venien la de les hortalisses, els arbres fruiters, les oliveres i la vinya. Els rendiments eren escassos
La agricultura catalana evoluciósimilar a la d'España.
-Els problemes del camp español
Hi havia unes grans desigualtats.
Zones de minifundis a Galicia, nomes servien per a la subsistencia, les zones de latifundis a Extremadura iAndalusia es van enriquir.
Es va fomentar l'augment de regadiu.




























ELS PROGRESSOS DE LA INDÚSTRIA
-Canvi energètic i avenços tecnològics
Al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exercicis Història d'Espanya
  • història d'Espanya, esquema
  • HISTORIA D'ESPANYA
  • Història D'Espanya
  • Historia d'Espanya
  • història d'Espanya
  • Història D'Espanya
  • Dossier Història D'Espanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS