Hjghjg

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
VOLCÀNS

Què és un volcà?

Un volcà és una estructura geològica per la qual emergeix lava y gasos de l'interior d'un planeta. L'ascens succeeix generalment en episodis d'activitat violentadenominats erupcions. En acumular-se el material que sorgeix de l'interior es forma una estructura cònica en la superfície que pot formar elevacions des d'unes centenes de metres fins a uns quantsquilòmetres.

Parts d'un volcà

Cambra magmàtica
Roca
Xemeneia
Base
Dipòsit de lava
Fissura
Capes de cendra
Con
Capes de lava
Gorja
Con paràsit
Flux de lava
Ventilador
Cràter
Núvol de cendraActivitat volcànica
La sortida de productes gasosos, líquids i sòlids llançats per les explosions constitueix els paroxisme o erupcions del volcà. L'activitat consisteix en el desplaçament de lesroques ígnies o en estat de fusió, des de l'interior de l'escorça terrestre cap a l'exterior. Aquests materials surten a la superfície terrestre com rius de roques foses.
Els volcans es podenclassificar de diferents maneres tenint en consideració diversos factors. Una manera popular de classificar els volcans magmàtics és per la seva freqüència eruptiva. Els que tenen erupcions de manera regular esdiuen que són actius. Els que han entrat en erupció en temps històrics, però ara no mostren activitat es diu que estan latents o adormits, i els que no han entrat en erupció en temps històrics esconsideren extints. No obstant això, aquestes classificacions més de caire popular i, especialment, suposar l'extinció d'un volcà, no té una base massa científica. Ells fan servir classificacions que esrefereixen als processos de formació i erupció d'un volcà en particular i a les formes resultants.

TIPUS DE VOLCANS

Segons l'activitat volcànica:
Actius: son aquells que entren en activitateruptiva. Hi ha més de 1500 al món.
Adormits i extints: són aquells que mantenen certs nivells d'activitat (adormits), com ara aigües termals, o bé, no tenen cap tipus d'activitat (extints),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hjghjg
  • hjghjg
  • hjghjg
  • HJGHJG
  • Hjghjg
  • hjghjg
  • Hjghjg
  • hjghjg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS