Hjkjhk

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2012
LES CLASSES POPULARS
Les classes populars constituïen la immensa majoria de la població i eren el grup mes desafavorit :
Alguns d’aquests eren els antics artesans, pagesos pobres, jornalerssense terra i el proletariat.
ARTESANS: En bona part del país, tan a les zones rurals com a les ciutats s’hi mantenia un fort sector Artesa. Aquests S’encarregaven dels productes manufacturatsja que la producció a les fabriques continuava sent molt escassa.
A Catalunya hi havia els menestrals que eren un grup de petits artesans que basaven la seva propietat en el treball il’estalvi.
TREBALLADORS DE SERVEI: El creixement urbà va comportar la concentració d’aquests treballadors de servei. Aquests estaven relacionats amb les infraestructures urbanes ( treballadors deneteja de l’enllumenat, empleats de banca , petits venedors autònoms etc. )
PROLETARIAT: Els origens de les classes obreres anaven lligats al procés d’industrialització que es va produir acatalunya al S XIX.
La nova indústria es caracteritzava per la utilització de la ma d’obra assalariada i això va comportar un gran augment de treballadors. Tan que va passar de 10000 al 1760 a 100000a la primera meitat del S.XIX.
A part de Catalunya els obrers també van augmentar a Astúries i al País Basc .

PAGESOS: La població del 1860, es dedicava bàsicament a l’agricultura, aquestsector estava format per petits propietaris, arrendataris i jornalers. Aquests formaven el 62,46% de la població ( gràfic)...
En aquesta població pagesa que formava la major part de la poblacióespanyola, molts eren analfabets tan que representava el 68% de la població espanyola, apart era una de les classes més marginades.
A Catalunya : A catalunya hi havia una situació diferent, jaque molts arrendataris emfitèutics van poder accedir a la propietat i es van anar formant un grup força gran de petits i mitjans propietaris i gracies això la indústria catalana va prosperar.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hjkjhk
  • Hjkjhk
  • Hjkjhk
  • hjkjhk
  • hjkjhk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS