holi

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014


ELS ARBRES AMICS-RESUM DE L’ARGUMENT:

En Florenci era un noi que va néixer el 16 d’octubre de 1918 en la soca d’un arbre en un petit poble pallarès anomenat Bonarri. Tenia una gata que es deia Cendra i des de moltpetit va començar a treballar d’espantaocells amb ella.
Al cap d’uns anys desafortunadament la seva gata va morir i ell va començar a anar a escola, va conèixer a en Tura i el va començar a ajudar afer de pastor.
Ala catorze anys va deixar l’escola i com que feia d’ajudant d’en Tura un dia van anar cap a l’urgell amb el bestiar i en Florenci va decidir emprendre un nou camí en un poble a propd’allà, Malpui.
Mentre treballava de podador va conèixer la filla del seu amo, l’Angelina.
En aquella época va esclatar la guerra i se’n van anar a Malpui. Quan va pasar en Florenci va tornar, allàl’esperava l’Angelina i al cap d’uns anys van decidir casar-se. Després de fer-ho en Florenci esdevé l’amo de la casa on havia treballat de podador, és a dir una de les cases mes riques de Malpui. Al passaruns anys van decidir tenir el seu primer fill, que li van posar Antoni després d’uns anys més van tindre al seu segon fill, en Joan.
En Florenci i l’Angelina i els seus dos fillsvan anar a viure aPola de Segur on en Florenci havia tribat feina de guardabosc. Al cap de deu anys el despatxen i se’n va a viure a Llieda amb el seu segon fill.
A la fi en Florenci roba una feina de jardiner per laprofemó de salvar uns plataners. Quan nomes li faltaven dos anys per jubilar-se va decidir deixar-ho i començar a fer un palau amb tot d’arbres però estava endeutat fins al coll. Fins que un dia varebre una carta la qual deia que un paren seu li donva tota la seva herència. Amb més ganes i mol obsessionat va continuar fent el seu palau forestal. Quan ho va aconseguir estava pujat al damunt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Holi
  • Holi
  • Holi
  • Holi
  • holi
  • holi
  • holi
  • holi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS