Hominitzacio

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 26 de abril de 2012
PROCÈS D'HOMINITZACIÓ



L'evolució dels humans és el seguit de canvis que van sofrir alguns primats fins arribar a constituir l'actual espècie d' Homo sapiens sapiens. Els canvis més importantsi, per això mateix, els més discutits, serien els relatius a l'aparició de la parla, el bipedisme i la fabricació d'estris.

Els éssers humans van aparèixer a la Terra fa més de 130.000[1] anysdurant el període Paleolític. Això va succeir després d'un llarg període d'evolució. En l'època, la Terra estava sumida en una era glacial, amb un clima bastant més fred que en l'actualitat (actualmentestem en un període interglacial).

Els antecessors dels humans, com l' Homo erectus havien usat eines simples durant mil·lennis, però, en aquesta època, les eines van millorar, es van fer mésprecises i complexes. En algun moment, els humans van començar a usar el foc per escalfar-se i cuinar. També van desenvolupar el llenguatge, així com els ritus funeraris. En aquest període, tots els humansvivien de la caça (en un primer moment de carronya) i de la recol·lecció, i eren nòmades; l'element clau és que no produïen el seu propi sustent.

Fa uns 50.000 anys, en finalitzar el darrer períodeglacial, els éssers humans es van llançar a la conquesta del planeta en diferents branques des de l'Àfrica. Una branca va arribar Austràlia. L'altra va arribar a Àsia Central, per a desprésbifurcar-se en dues, una a Europa i l'altra va pujar fins a creuar l'Estret de Bering i va arribar a Amèrica. Les últimes àrees a ser colonitzades van ser les illes de la Polinèsia, durant el primer mil·lennidC.

L'hominització és un procés genètic accelerat per raons culturals en un mitjà físic i amb un ritme discontinu. Probablement sigui el mateix ritme que la resta d'espècies de la Terra, però ambuna intensitat més gran, és a dir, canvis en els mateixos moments, però de més intensitat. El seu tret principal és el desenvolupament de la intel·ligència reflexiva, del pensament conceptual. Això es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hominització
  • Hominitzacio
  • Cuadre comparatiu hominització
  • ORIGEN DE L HOME I HOMINITZACIÓ
  • HOMINITZACIÓ I CANVI CULTURAL A LA PREHISTÒRIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS