HOMINITZACIÓ I CANVI CULTURAL A LA PREHISTÒRIA

Páginas: 4 (883 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
Un dels grans debats en l’estudi sobre l’Origen, Evolució i Comportament de la Humanitat és, precisament, definir què es un humà. El punt d’inflexió, o separació, que moltes vegades s’ha argumentatper a separar entre el gènere Homo i els homínids fòssils anteriors, ha estat la fabricació de les primeres eines de pedra (les primeres cultures lítiques).
A partir de les lectures de la Unitat 2, usdemanem que reflexioneu sobre si l’aparició de les primeres eines de pedra (les primeres cultures lítiques) en el registre arqueològic és un bon criteri científic per a justificar l’aparició idefinició del gènere humà: l’eina ens fa humans? (raoneu la vostra resposta).
Alhora, i segons el vostre posicionament davant la pregunta anterior: què significa ser humà? Existeix algun tret que ens facidiferents... especials, escollits? (tots els continguts i lectures de la Unitat 2 us ajudaran en la redacció d’aquesta PAC)

Síntesi

Durant molts anys, l’ésser humà ha intentat trobar quins sonels seus inicis i com s’ha format el que som avui en dia, la humanitat. És un dels misteris que a base d’estudis i investigacions, s’han aconseguit recopilar una sèrie de teories. Una de les coses quehem de tenir en compte en aquestes teories, es que no es conserven molts elements diferenciadors d’aquella època, a més que antigament no era interesant realitzar estudis dels inicis de l’humanitzat.Quan parlem d’elements diferenciadors, parlem sobretot de les eines, estructures, imatges que ens hem trobat a jaciments, excavacions... Hem de tindre em compte que tots els elements tenen una “datade caducitat”, que no es res mes que propi temps, per lo que nomes despondrem d’elements que han pogut aguantar tants anys. Per això també hem de tindre en compte que durant la prehistòria s’hanutilitzat eines que no han pogut aguantar tants anys com pals, lianes, fulles,... i que han sigut utilitzats per a poder adaptar-se a la vida del seu entorn.
Estem pensant que això va succeir sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prehistoria I
  • ORIGEN DE L HOME I HOMINITZACIÓ
  • Canvi climàtic i política mediambiental
  • Hominización Y Cambio Cultural En La Prehistoria
  • Prehistoria i uned resumen
  • Ped prehistoria i, uned
  • Ped I Prehistoria Uned
  • 1º ped prehistoria i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS