Homo habilis i orgien del ésser humano

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
Introducció del origen i evolució de l’ésser humà.
L’origen de l’home, referint a l’origen o començament de l’espècie humana, remet a dos perspectives molt diferents, la visió científica i mítica oreligiosa.
La visió científica situa l’espècie humana com una més en l’evolució biològica dels organismes vius de la terra.
La visió mítica o religiosa, la antropologia, en general, l’origen del’home es un acte de voluntat de un o més deus.
L’evolució de l’ésser humà es la teoria que intenta demostrar que unes espècies deriven d’unes altres, és a dir, que les espècies evolucionen. Enfocant-hodes del punt humà seria l’evolució de l’ésser humà fins a l’actual.

Homo habilis:
Homo habilis es la espècie més antiga del gènere Homo. El seu nom significa “home hàbil”, fa referència per laseva gran utilitat amb els instruments. Per a saber més de la seva evolució, ho dividim a través dels aspectes biològic i sociocultural.
En l’evolució biològica es caracteritza per l’increment de lamida cerebral en respecte al Australopithecus. S’ha calculat entre 510 cm³ (de KNM ER 1813) y 600 cm³ (de OH 24). També es caracteritzava per la seva altura de 55 cm. Era robust, àgil, de cara curta iuna posició bípeda amb una la capacitat prènsil de les mans desenvolupada. Cal destacar que sabia utilitzar el foc, però no produir-lo, i es protegia a les coves. El homo habilis tenia una alimentacióde fruits. Per exemple recol·lectar llavors, arrels. Més tard va començar a menjar carn en major proporció dels seus avantpassat.
En l’evolució sociocultural aquest homo viva en Áfricaaproximadament des de 1,9 fins 1,6 milions de anys antes del present, es a dir, en les edats Gelasiense y Calabriense. El descobriment d’aquesta espècie es deu a Mary i Louis Leakey. Són els que van trobar elsfòssils en Tanzania (Àfrica), entre 1962 y 1964. Quan va ser descobert se la va considerar com l’espècie més antiga del gènere Homo, que després va ser ocupat per H.rudolfensis.
Diferències amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Homo habilis
  • Homo habilis
  • Homo habilis
  • Homo habilis
  • Homo habilis
  • Homo Hábilis
  • homo habilis
  • Homo Habilis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS