Hotel Rwanda

Páginas: 4 (959 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2014
A Rwanda hi ha dos grups ètnics: els hutus i els tutsis.
Al segle X, a Rwanda els hutus superaven en nombre als tutsis: per cada tutsi hi havia 8 hutus. En un principi es diferenciaven per la sevaactivitat; mentre que els hutus eren agricultors, els tutsis eren ramaders. Ara bé, els beneficis econòmics del bestiar van atorgar el control polític als tutsis.
Al segle XIX els europeus vanarribar a Rwanda. L’explorador britànic John Speke va establir el racisme victorià del segle XIX a Rwanda, tot concedint superioritat de raça als tutsis.

És un país colonitzat pels belgues fins al 1961quan, liderada pels hutus, Rwanda s'independitza dels belgues. Això provoca l'exili de molts tutsis, que amb el temps, van fundar el Front Patriòtic Rwandès, liderat per Paul Kagane.

Al 1989 elpreu mundial del cafè es redueix en un 50% i aquest fet és el que provoca que Rwanda perdi el 40% dels ingressos en exportació. Així, s'enfronten a la pitjor crisi alimentària dels últims temps. D'aquíes desencadena aquesta mena de guerra civil, aquests enfrontaments entre els dos grups ètnics, i aquesta matança impressionant.

Al 1990, el Front Patriòtic Rwandès (formats per tutsis a l'exili)envaeix el país i al 1993 se signa un acord de pau per solucionar les diferències ètniques a Rwanda. I es constitueix un govern de transició format per hutus i tutsis.

Però al 1994, les milícieshutus, anomenades Interahamwe, són entrenades per l'exèrcit i volen fer-se amb el poder. Aquí és on entra en joc una emissora de ràdio i televisió anomenada RTLM (Radiotelevisió Lliure dels Mil Turons).Aquesta està dirigida per hutus de la branca ,més extremista i, a través de missatges radiofònics, aconsegueixen afavorir les diferències ètniques i l'odi racial. Fan circular una història, noverídica, que diu que els minoritaris tutsis planegen un genocidi contra les hutus.
Des de la ràdio es va difondre que l’atemptat al general Habyarimana l’havia liderat l’FPR i va animar els hutus a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hotel Rwanda
  • Hotel Rwanda
  • Hotel Rwanda
  • Hotel rwanda
  • Hotel Rwanda’
  • Hotel rwanda
  • Hotel rwanda
  • Hotel Rwanda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS