Huiiko

Páginas: 7 (1581 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
Laura a la ciutat dels sants va ser escrita per Miquel Llor. Sobre aquest llibre es poden tractar molt temes, pero del que parlarem nosaltres serà sobre la ciutat on es produeix tota l'acció, Comarquinal, i els personatges secundàris, com són per exemple la Familia Terra Negra, la Beatriu, l'oncle Joanet i la tia Madrona, etc
Primer de tot parlarem dels personatges.

Per a començar, un delssecundàris més importants és l'oncle Llibori Terra, al que també anomenan “Nas de Rei”. Aquest personatge representa la burgesia de la ciutat. Es descriu com un home major, amb ulleres i barba; que mal parla dels Muntanyola; aparenta serietat i escàndol per la conducta de la Laura però en el fons està posseït per la passió, per això intenta fer-se-la seva quan la noia ve a refugiar-se a casa seva alfinal de la novel·la. Té tres fills: l'Angelina, en Pere i en Jaume, l'hereu.
El senyor Llibori és el cap de la Familia Terra Negra. Té una immensa fortuna a causa d'associar-se a una fabricant d'embotits de porc. Després va crear un negoci venent blat i moresca a Barcelona. I finalment, el seu germà empobrit i a les urpes dels Tribunals per fraudulència, es va escapar a Amèrica on va morir, iper tant, l'herència dels Terra Negra va passar a mans de l'oncle Llibori.

És un home conservador, tradicional, hipocrita i sempre guarda les aparençes pels diners ho utilitza com a base del seu poder, els diners.
A l'obra es pot observar que té mala relació amb el seu fill Jaume, l'hereu, fins i tot, arriba a un punt en el que el desareda perquè ha fet caure en desonra el nom de la familia,casant-se amb una noia pobre (la filla de l'enterramorts), i deixant-la en estat.
L'oncle Llibori, durant la novel·la mostra una actitud de menyspreu cap a Laura, li diu a Teresa que no es deixi trepitjar per la barcelonina, que li tindria que haver tret del cap a Tomàs la idea de casar-se amb ella. En canvi, quan estar amb Laura li diu que a part de bonica té seny, que si vol fer-ho bé quesegueixi els passos de Teresa, la mira de dalt a baix cada cop que arriba a casa seu, fins i tot va arribar un moment que la va intentar violar.
Els topònims “Collat Negre” i “Terra Negra”, que utilitza l'autor en la novel·la, i que contrasten amb la caricatura dels malnoms com “Nas de Rei” i “Cal Calçot”, posa en evidència l'agre sarcasme que l'autor aplica sobre els personatges.
Aquest personatgetambé és molt important perquè l'autor ens mostra una serie d'aspectes negatius de la humanitat com per exemple les relacions humanes i la seva crueltat, les relacions amoroses; fins i tot a l’interior de les famílies; la incomunicació entre els individus d’una societat; i un dels més importants seria aquest rebuig que tothom fa a la protagonista per ser més moderna o per no pensar com ells, osimplement per estimar a algú sense voler.

Un altre personatge secundari important seria el de la Beatriu, també anomenada “l'avorrida”. És la filla del primer hereu Terra Negre. Aquest, quant va obtenir la fortuna de la família la va començar a malbaratar en cavalls, gresques a barcelona, fantasies de negocis i desencerts al joc. Quan aquest va perdre tanta fortuna, i és va ver en problemes ambTribunals per fraudulència, va marxa cap a Amèrica (amb diners que li havia deixat el seu germà el senyor Llibori) deixant la seva dóna malalta i la seva filla petita. El seu pare va morir al cap de poc temps i va ser acollida pel seu oncle el senyor Llibori.
A Can Terra Negra, la Beatriu és una noia sotmesa a un sentiment d'inferioritat que ha sigut causat per la seva família.
Trobem moltessemblança entre la Beatriu i la Laura, com per exemple, i un dels més importants, que aquests dos personatges són pobres i són acollits per familiars seus; que les dues són tractades amb inferioritat pels caps de família (en la Laura el seu marit Tomàs, i a la Beatriu el senyor Llibori). També podem veure que les dues és troben molt soles, i, això les porta a crear una amistat entre elles per tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS