Iiaa

Páginas: 8 (1872 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2012
Índex
1. Introducció 2
2. Novetats i avantatges 2
2.1. Estudi d’ incidència de les activitats 3
2.2. Activitats sotmeses al règim de classificació ambiental 4
3. Estudi cas real 5
4. Infraccions sancionables 6
4.1. Article 49 Tipificació de les infraccions 6
4.2. Article 52 Quantia de les sancions 6
5. Conclusions 7
6. Bibliografia 7
6.1. Referències 7


1. IntroduccióLa llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l’ administració ambiental publicada al DOGC 2598 del 13 de març de 1998, pretén ser la eina administrativa a seguir per tal de assegurar la protecció, conservació i millora del medi ambient, un dels objectius principals de les polítiques de poders públics, per tal de garantir la qualitat de vida i el desenvolupament sostenible.Actualment s’ inicien de forma anual a Catalunya 9000 expedients per a noves activitats industrials i empresarials, dels quals més de 7000 es corresponen a activitats de baix impacte ambiental. Es de esperar doncs, que la tramitació d’ aquest tipus d’ activitats sigui àgil i senzilla, la realitat es molt diferent ja que aquestes tramitacions requereixen d’ una gran quantitat de documents itramitacions amb diferents organismes (finestretes) que condicionen l’ execució de noves activitats, amb gestions que poden arribar als 16 mesos de promig, i en alguns casos als dos anys.
El tractament d’ aquetes activitats industrials, ha estat així ja que l’ autorització d’ aquestes s’ ha regit per l’ obsolet Reglament d’ activitats classificades vigent des de 1961, que tractava amb el mateix rigor unbar-restaurant que una indústria química, sense estudiar les complexitats pròpies en cadascun del sectors.
Degut a tots aquests fets era necessària l’ implantació d’ un nou model d’ introducció de noves activitats, que assegurés un tractament exclusiu a les activitats segons l’ incidència d’ aquestes, es doncs quan apareix la llei de l’ intervenció integral de l’ administració ambiental.
2.Novetats i avantatges
La principal barrera que pretén sobrepassar la nova llei 3/1998, és l’ actuació davant les tramitacions, és a dir, la gestió de les activitats deixa de ser uniforme, per passar a ser diferencial segons el tipus d’ activitat a tractar, garantint-ne sempre la protecció del medi ambient. Per tant si l’ impacte ambiental es menor, la tramitació també serà més senzilla.
Esclassificaran les activitats, segons l’ incidència d’ aquestes en tres grans grups:
* Activitats de baixa incidència ambiental
* Activitats de moderada incidència ambiental
* Activitats d’ elevada incidència ambiental
La nova llei incorpora, el silenci administratiu positiu, fet que obliga a fer un esforç d’ eficàcia i coordinació entre les diferents administracions per poder donarcompliment als terminis fixats. Implantació d’ una finestreta única per agilitzar les tramitacions i una única autorització ambiental, introduint doncs un sistema integrat.
Aquesta llei pretén realitzar la transició d’ un sistema de llicències i autoritzacions d’ una durada indefinida a un sistema de revisió periòdica que garanteixi la màxima protecció del medi ambient en funció de les tècniquesdisponibles (les BAT o les MTD).
Per assolir aquest objectiu, es necessària una reorganització de l’ administració ambiental que es concreta en la creació de l’ anomenada Oficina de gestió Ambiental Unificada (OGAUS).
En la línea dels països més avançats i els programes comunitaris, la nova llei disminueix l’ intervencionisme de l’ administració en la implantació de les activitats productives de menorincidència ambiental i en responsabilitza els agents socials implicats.
Es crea la figura de les entitats ambientals col·laboradores de l’ administració (EAC) per al control ambiental de les activitats i l’ emissió de certificats.

2.1. Estudi d’ incidència de les activitats
A continuació es detallaran el tipus d’ activitats que es poden trobar dins dels tres grans grups anteriorment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Articulo Boletin Desinfectantes y Modo de accion en IIAA 2
  • I iinnggeenni iieerrí ííaa eenn eelleeccttrri iicci iiddaadd

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS