Imperialisme i Colonialisme

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
Imperialisme

És un procés d’expansió de les societats europees vers la resta del món.
L’ imperialisme té diferents arrels (demogràfiques, econòmiques, polítiques...).
Al final del S.XIX, esvan incorporar al imperialisme altres potències (EUA, Japó).


Colonialisme

És un procés d'expansió política, comercial i cultural.
El colonialisme era un mètode que consistia a exercir d'unamanera directa un domini absolut (econòmic, polític, social i cultural) sobre les terres incorporades.
és un procés d'expansió política, comercial i cultural que es va iniciar el darrer terç delsegle XIX. Els països europeus es van llançar al domini del món, essencialment d'Àsia i d'Àfrica, com a culminació de l'expansionisme iniciat el segle XV. Però el seu caràcter va diferir de formasubstancial del de l'Edat Moderna. Mentre les colònies eren de tipus comercial o bé d'establiment, les del segle XIX van ser bàsicament d'explotació sistemàtica d'amplíssims territoris. El ritme d'ocupacióva ser molt ràpid i el nombre de països ocupats molt més elevat. En darrer lloc, l'expansió va presentar un caràcter més bel·licós.

Neocolonialisme
El neocolonialisme és una actitud d'explotacióeconòmica duta a terme pels països occidentals envers les antigues colònies i els països subdesenvolupats en general. Es diferencia de l'imperialisme tradicional perquè no hi ha una ocupació físicani nominal del territori dominat, que pot ser considerat independent.
Els països industrialitzats solen mantenir una certa capacitat d'influència sobre antigues colònies: presència dels seusciutadans; lligams lingüístics i culturals; etc. Això afavoreix que les empreses dels països europeus tinguin molta facilitat per a implantar-se a les antigues colònies i explotar-ne els recursos naturalssense traves, o bé trobar-hi clients de serveis (telefonia, electricitat, gas, etc.). Arribat a un extrem, el neocolonialisme implica l'existència de control econòmic i polític per part dels països...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Imperialisme colonialisme
  • Imperialism And Colonialism
  • Colonialism, Imperialism
  • Imperialisme I 1A Guerra Mundial
  • Imperialism and colonialism
  • Moviment Obrer I Colonialisme A Anglaterra
  • Resum Imperialisme i Primera GM
  • COLONIALISME

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS