IMPRENTA

Páginas: 20 (4753 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013


Història de la comunicació


Ramiro Martín Aguilera







Història de la comunicació
Grau de Periodisme
Curs 2012/2013
Sumari:
Introducció
Objectius
Impremta
Ràdio
Televisió
Manipulació
Conclusions
Bibliografia


Introducció:
El tres invents que treballarem en aquest treball (impremta, ràdio i televisió) són claus per a la professió que volem tenir el dia de demà,que és la de ser periodistes.
La impremta que va ser un invent clau en el seu dia, ja que va aconseguir que no hagués només un sol llibre sinó que hi haguessin llibres per tothom i la gent pugues guanyar cultura i educar-se.
Avui en dia gràcies a l’impremta tenim el diaris, que encara que avui en dia les noves tecnologies els estiguin apartant del mercat, molta gent prefereix el diari en formatpaper. L’únic problema que ens podem trobar són que les noticies quan arriben al diari, ja estan caducades, ja que tant la ràdio, la televisió o fins i tot les noves tecnologies, ja s’han fet ressó abans.
El segon invent que treballarem serà la ràdio que durant molts anys va ser l’única forma com la gent s’informava, la ràdio també ha estat utilitzada com a mecanisme de guerra, politics i per elque s’ha d’utilitzar informar. El gran problema que té la ràdio és que els informadors ho havien de fer molt bé, ja que la gent no tenia cap tipus d’imatge per saber que esta succeint, per tant només s’ho podien imagina segons com ho transmetia el locutor.
Avui en dia la ràdio només s’utilitza per informar però és un altre dels invents que s’està quedant una mica enrere respecte les novestecnologies, avui en dia la gent amb una possible connexió a Internet por estar informat a l’instant en canvi la ràdio li costa una mica més poder transmetre aquesta informació, encara que avui en dia hi ha corresponsals de ràdio repartits per tot el món.
Per últim treballarem l’invent de la televisió, que va poder informar però a la vegada ensenyar el que estava succeint en aquell mateix moment,podem parlar de que a estat un invent revolucionari, encara que podem dir que no s’està utilitzant de la millor manera, ja que molts aprofiten la televisió per manipular a les masses, ja que és senzill.



Objectius:
En aquest treball volem conèixer el context històric d’aquests tres grans invents, en quin moment van ser inventats, que estava succeint al món mentre aquest invents començaven aveure la llum.
El que busquem en aquest treball és poder aprofundir en cada un dels invents (impremta, ràdio i televisió), per això parlarem del context històric de cadascun, dels seus antecedents, de com funcionen i les dates clau d’aquest invent. En un altre apartat, parlarem de com va arribar aquest invent a Espanya, i on va ser el primer lloc que és va instal·lar. Per últim dedicarem un espaiprobablement el important, ja que intentarem saber com aquest invent a afectat al periodisme, si per bé o per malament, ja que aquest invents són necessaris per poder entendre la nostra professió.
Per acabar en un apartat apart parlarem de la manipulació que ha sorgit arrel d’aquest invents, ja que en un primer moment aquests invents s’havien utilitzat per informar, però la gent ha utilitzataquest invents que mouen un gran grup de masses per poder manipular a la gent, i en aquest intent de manipulació s’està perdent l’essència del periodisme, ja que avui en dia és ven més l’engany abans que la notícia.











Impremta:
L’impremta va aparèixer al període entre 1453-1492, justament aparèixer amb la caiguda de Constantinoble i el descobriment d’Amèrica. Era una època on hihavia un final progressiu del feudalisme, ens trobem en una època on hi havia un pòsit per la revolució científica.
Ens trobem en una època on hi ha grans imperis, teníem un poder central fort (Anglaterra, França i Espanya) i un imperi absolutisme (Versalles), tenim un increment del comerç, creixement de les ciutats, la burgesia va guanyar pes social, és desenvolupa la siderúrgia, sorgeix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Imprenta
  • Imprentas
  • La imprenta
  • La Imprenta
  • Imprenta
  • La Imprenta
  • la imprenta
  • LA IMPRENTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS