Influència Social

Páginas: 4 (830 palabras) Publicado: 17 de septiembre de 2013
INFLUÈNCIA SOCIAL-1

1. La influència social

És un fet que vivim en societat, que som éssers socials o no som.

Però som éssers lliures. Prenem decisions per nosaltres mateixos. És clar queescoltem opinions, però al capdavall allò que he decidit ho he decidit jo.

Sí, d’acord. Alguna vegada reconec que en la meva decisió hi ha influït algú altre. Potser algun cop he fet una cosa que,de no haver estat amb qui estava, no hauria fet.

Algun cop, fins i tot he fet el que no volia. Però sempre han estat circumstàncies puntuals, de poca importància. Jo no faria allò que no vull fer.O sí?

La Psicologia Social investiga com interactuen i s’influeixen uns individus amb altres, quines relacions es mantenen i com condiciona la cultura aquests processos.

Bé, potser siguiinteressant veure què hi té a dir la Psicologia Social, ni que sigui per curiositat. Però, vaja, el que està clar és que de cap manera canviaria jo la meva manera de ser i pensar pel que diguin els altres.La influència social consisteix en un canvi en les creences, actituds o conductes d’una persona per la presència o acció d’altres persones.

Home, de fet, ara que hi penso, algun cop he vist gentcanviar la seva manera de pensar i d’actuar al trobar-se amb altres. Però, jo no renunciaria a les meves conviccions. O, sí?

Philip Zimbardo va fer el 1971 un torbador experiment que trobareuexplicat a la següent adreça:

http://es.wikipedia.org/wiki/Experimento_de_la_c%C3%A1rcel_de_Stanford

De fet podríem veure’n un vídeo hi tot:

http://www.youtube.com/watch?v=qwjcjknEw1o

Caram,caram... Sembla que aquells estudiants van perdre el control. Un fet aïllat? Eren estudiants universitaris, van ser triats per la seva estabilitat, eren bones persones. Com és que es van tornar així?Un fet aïllat sens dubte... o no?

http://images.google.es/images?hl=ca&um=1&ei=t3BTSuiHA8Tm-AbJlPXLCA&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=abu+graib&spell=1

Les fotografies que hem vist són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Influencia Social
  • Influencia Social
  • INFLUENCIA SOCIAL
  • influencia social
  • Influencia social
  • Influencias Social
  • Influencia Social
  • influencias sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS