Inici Taller De Música

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
TALLER DE MÚSICA.



La música.

La paraula música vé del grec “mousikè” i traduïda literalment seria: “l’art de les muses” i la definició més tradicional de la paraula és l’art d’organitzarde manera sensible i lògica una combinació de sons i silencis, emprant tres principis fonamentals: “melodia”, “harmonia” i “ritme”.

La finalitat de la música és la de causar una experiènciaestètica en qui l’escolta, a més de fer les funcions de vehicle transmissor per a l’expressió de sentiments, pensaments, etc.
És un estímul destinat a afectar el camp perceptiu de qui l’escolti. I aquestfluxe sonor pot fer diferents funcions: entreteniment, comunicació, ambientació, etc.

La melodia.

És un terme molt més complex de definir en paraules que de forma descriptiva.

Ve del grec“moloidia”, de “melos” –tonada, cançó- i “oidia” –cant coral-.
És una successió ordenada de sons i silencis, vist com una seqüència lineal, i que té un significat propi dins d’un entorn sonor. Tot i queaquesta successió pot incloure canvis d’alçada i durada, pot ser percebuda com una sola entitat.

La melodia parteix d’una base conceptual horitzontal, amb episodis successius en el temps. (Novertical, com ho sería un acord, on els sons són simultanis).


L’harmonia

Es designa amb aquest nom tot el que es relaciona amb els sons simultanis –acords-. Se’n pot dir l’aspecte vertical de lamúsica. Molt sovint és el resultat de tocar diverses línees melòdiques alhora –conegut com a contrapunt-. Per exemple, el cànon, la fuga, etc.

En la “jerga” del tango, s’anomena armonia a lacontramelodia executada en el violí o les cordes d’una orquestra.

El ritme.

En la música és el paràmetre que determina la durada del so. És l’element que captem de manera més instintiva i ens produeix unefecte immediat, potser perquè el ritme també és present a la natura –molts elements de la natura son cíclics, es repeteixen periòdicament i tenen punts culminants i moments de repòs. Així parlem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Musica En Sus Inicios
  • Taller de musica
  • Taller De Musica
  • Taller De Musica
  • Teorias sobre el inicio de la musica
  • Inicios música clásica rusa
  • Planificacion De Musica Nivel Inicia
  • Taller de Iniciativas Empresariales (TIE)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS