Institució Total

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Molt sovint hi ha grups de persones recloses en institucions. Goffman, mostra al seu llibre Internados , el seu estudi en l’hospital psiquiàtric St. Elizabeth de Washington. A partir d’aquestarecerca estableix el concepte d’institució total.
Entenen per institució total un lloc de residencia i treball on un gran nombre de persones en igual situació, aïllats de la societat per un període detemps determinat, comparteixen una rutina diària, administrada formalment. Alguns exemples d’aquesta són els hospitals psiquiàtrics, les presons, els orfenats, els camps d’extermini, etc. I es tractad’institucions profundament persuasives.
Aquest concepte permet classificar les institucions en tres grups. En primer lloc, les que acullen a persones que ja estan autoregulades, és a dir, són el que lasocietat espera d’elles, compleixen les normes, com per exemple les fàbriques que contracten als treballadors submisos. En segon lloc, les que acullen a persones mortes, i per tant poden fer amb ellesel que vulguin, és el cas de les funeràries o els laboratoris mèdics. I finalment, les institucions totals, que són les definides anteriorment i que acullen persones per tal d’autoregular-les, canviarles conductes, l’actitud, etc.
Sobre aquestes últimes Goffman afegeix que duen a terme un cicle metodològic. Recullen persones, les canvien en funció del seu criteri i interessos i finalment lesretornen a la societat. La finalitat global consisteix en fixar el paper que tindran aquestes persones un cop abandonin la institució. Experimenten amb el “jo”, transformen a les persones.
Aquestes esclassifiquen en diferents grups. Institucions on ingressen persones incapaces i inofensives (ex: orfenats). Institucions per persones que no poden tenir cura de si mateixos i que constitueixen unaamenaça involuntària per la comunitat (ex: els manicomis). Institucions per a persones que resulten un perill per la societat (ex: presons o camps d’extermini). Institucions destinades a les millores...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instituci N
  • Instituci N
  • Total
  • total
  • Totales
  • totala
  • Total
  • total

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS