Instruments barroc

Páginas: 7 (1573 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
INSTRUMENTS DEL BARROC

CORDÒFONS:

Corda fregada

Violí
El violí és un instrument de corda fregada i és el més agut de la seva família. Aquest instrument pertany a la mateixa família que la viola, el violoncel i el contrabaix.
L’origen del violí es troba en diversos instruments portats a Europa pels àrabs i, en concret, en el rebab.
Té quatre cordes afinades per quintes. Originalmentles cordes eren de budell però actualment poden ser de budell entorxat amb al·lumini, plata o acer, de fibres sintètiques entorxades, o metàl·liques amb o sense entorxat
[pic]










Viola
La viola és un l’instrument de corda més petit. És d’origen Europeu o Oriental.
Prové de la viola de braç. És un instrument de corda fregada i que fa el paper de contralt (quartet vocal). Téquatre cordes afinades per quintes, per lo tant, està afinada una quinta per sota del violí i una octava per sobre del violoncel.
Els seus materials i la seva forma de l’instrument són iguals als del violí tot i que les seves dimensions són més grans.







Violoncel
És un instrument de corda, té quatre (La,Re, Sol, Do) i es toca amb un arquet fet de pèls de cua de cavall.
Pertany a undels instruments de l’orquestra, i el músic que el toca es diu violoncel·lista.
És considera que el violoncel és l’instrument que més s’assembla a la veu humana.
Hi ha una curiositat en les proporcions del violoncel ja que si ens fixem la distancia que hi ha des del cap del violoncel al pont i del pont a l’inici de la pica s’assembla a un quadrat d’or i els harmònics respecten una proporció entresi, per exemple, 2/1, 3/1, 4/1..
Contrabaix
És un instrument de corda fregada que s’assembla al violoncel, a la viola o el violí. Gràcies a les seves dimensions (aproximadament 1.85 m) pot produir notes més greus que aquests altres instruments. Cal un arquet per fer-lo sonar, tot i que també es pot tocar amb els dits de la mateixa manera que la guitarra.










Corda amb teclatCorda pinçada


Espineta
És un instrument de corda polsada amb teclat. S’assembla al clave però les seves dimensions són més petites i a vegades té forma d’ala d’ocell.
A cada tecla li correspon una sola corda. El seu mecanisme consisteix en una sèrie de palanques verticals provistes de puntes de plomes, les quals percutien a les cordes de sota quan li arribava la pressió dels dits sobre lestecles.
El seu nom prové de Giovanni Spinetti, un dels primers constructors, aquest era italià.



Virginal
És un tipus de clavicèmbal o espineta però més petit i amb forma diferent, pot ser oblonga (més llarg que ample) o rectangular i té un sol teclat al llarg de l’instrument. Aquest instrument ha sigut reviscut al segle XX per representar música antiga.
Es va difondre als Països Baixosa l’any 1500 i a Anglaterra a l’any 1600. El seu nom probablement prové del llatí virga o també podria provenir del llatí virginâlis ('virginal') la qual cosa indicaria el fet que era tocat generalment per dones.






Clavicèmbal
El clavicèmbal o clavecí és un instrument musical de teclat de cordes polsades. La família del clavicèmbal també inclou els instruments més petits coneguts comvirginal i espineta. L'origen del clavicèmbal es situa cap a finals de l'edat mitjana. Les primeres referències escrites daten del segle XIV. La primera música escrita especialment per a clavicèmbal solista es va publicar cap a mitjans del segle XVI. El clavicèmbal va ensdevenir l’instrument preferit durant l’època barroca. A banda del paper solista el clavicèmbal esdevingué indispensable enl’acompanyament de pràcticament totes les peces musicals. Formant part dels instruments del baix continu.
Corda percudida
Clavicordi
El clavicordi és un instrument de teclat, de corda percudida. Procedeix d’Europa. Té unes palanques senzilles i quan s’enfonsa una d’elles percuteix la corda amb una petita pua de metall.
El clavicordi posseeix resposta al tacte segons la força de l'atac varia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instruments De Investigacion
  • Neckshire instruments
  • Texas Instruments
  • Pelican Instruments
  • Barroco
  • Barroco
  • El barroco
  • Barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS