Introducció A La Comunicació Audiovisual

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
Introducció a la comunicació audiovisual



Si analitzem les obres de ficció, podem rastrejar l'existència d'una sèrie de patrons que serveixen de base a les seves trames. Són arquetips que esvan iniciar amb el relats orals i que després han passat a altres mitjans, com la literatura escrita i, finalment, a mitjans audiovisuals de masses com el cinema, la televisió i els videojocs.

Si béaquests esquelets narratius es van repetint al llarg de la història, no significa que no hi hagi noves aportacions, matisos, singularitats i mestissatges que portin frescor i noves mirades a aquestestrames del passat, tal com assenyalen Jordi Balló i Xavier Pérez, evitant així una sensació de manca d'originalitat.

La pel·lícula Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950) es basa en el patró narratiuanomenat el vell i el nou. Balló i Pérez consideren El jardí dels cirerers (Anton P. Chéjov) el paradigma d’aquest argument etern, el conflicte entre el que és nou i el que és vell. Del pas deltemps, de no encaixar a un món nou que ha substituït el que coneixíem i sentíem com a nostre, la decadència inexorable. Chéjov, a la seva obra pòstuma, ens narra com una família d’origen aristocràticpereix, incapaç d’acceptar els canvis impulsats per una nova burgesia. Finalment, hauran de vendre la mansió familiar i el jardí, símbol d’una manera de viure que ja no s'adequa a les novescircumstàncies i de l’orgull familiar.

Es poden trobar paral·lelismes entre la pel·lícula i l’obra de teatre. Les dues mansions denoten una atmosfera decadent i un to melancòlic que impregna el relat. Laprotagonista, Norma Desmond, és una antiga estella del cinema mut, incapaç d'acceptar que els seus dies de glòria ja van passar. Les estrelles de cinema, sobre tot del període retratat, són consideradesl’equivalent nord-americà a l’aristocràcia que retrata El jardí dels cirerers. Si a l’obra primigènia, Andreievna es troba a la ruïna perseguint un amant, al film de Wilder, Norma Desmond, no perd la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 1 Introducció a la Comunicació Audiovisual
  • Introducci N A La Comunicaci N
  • Comunicació Audiovisual
  • Difusi n cultural y comunicaci n audiovisual interactiva
  • PPT Introducci N Comunicaci N 2013
  • Introducci N Audiovisuales
  • INTRODUCCI N A LA COMUNICACI N
  • INTRODUCCIO ALA COMUNICACIO DE DADES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS