iovgps

Páginas: 5 (1033 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
BIOLOGIA I
BATXILLERAT CIENTÍFIC
INTRODUCCIÓ A LA MATÈRIA

1. Continguts de la matèria.
Els continguts de la matèria Biologia I s’estructuren en tres grans blocs:
Bloc I: Bioquímica. Correspon als temes 1, 2, 3, 4 i 5 del llibre.
Bloc II: Citologia. Correspon als temes 6, 7 i 8 del llibre.
Bloc III: Genètica i reproducció. Correspon als temes 9, 10, 11 i 12 del llibre.
Aquests blocscorresponen als continguts que es desenvoluparan a cadascun dels tres trimestres, amb l’excepció del tema 5 (“Els àcids nucleics”) que passarà al 2n TRI per manca de temps en el primer i perquè el balanç final sigui cursar quatre temes per trimestre.

2. Metodologia.
La matèria es desenvoluparà basant-se en tres vies de treball:
El llibre. És imprescindible portar-lo.
Els apunts de classe.Pràctiques de laboratori. Atès que la matèria és molt densa no es podran fer moltes activitats experimentals, però n’hi ha que són imprescindibles (el seu contingut pot ser preguntat a selectivitat) i es faran repartides al llarg del curs.

3. Criteris d’avaluació.
La matèria s’avalua, principalment, a partir dels exàmens escrits. Tot i així, es valorarà també l’actitud i l’esforç de l’alumne/a.Així la nota de la matèria es calcularà de la següent manera:
El 90% de la nota serà la mitjana dels exàmens.
El 10% de la nota serà l’actitud (que es valorarà, sobretot, amb treballs encomanats per casa, un per trimestre, i que l’alumne/a tindrà un temps per elaborar i lliurar posteriorment, i amb la feina feta a les pràctiques quan sigui preceptiu).
No hi ha elaboració de dossier ni, per tant,presentació del mateix. És l’alumne/a qui prendrà els seus propis apunts i decidirà com els vol fer. Formaran part del seu material personal al que la professora no tindrà accés.

4. Avaluació per trimestres.
Els trimestres es valoraran per separat, seguint, aproximadament, els blocs temàtics que abans s’han esmentat. La matèria serà contínua només dins del propi trimestre. En acabar eltrimestre, tot el procés d’avaluació, que s’exposarà a continuació, s’iniciarà de nou.
A cada trimestre hi haurà quatre exàmens (recordem que es faran 4 temes per trimestre). Per exemple, en el primer trimestre els exàmens serien els següents:
Examen I. Tema 1.
Examen II. Temes 1 i 2.
Examen III. Temes 1, 2 i 3.
Examen IV. Temes 1, 2, 3 i 4.
Atès que el darrer examen serà de tot el trimestre, aquestés el que més valdrà i la forma de càlcul de la nota d’exàmens serà una mitjana ponderada en què es tindrà en compte la importància del contingut de cada examen.

Mitjana d’exàmens= 1 x N1 + 2 x N2 + 3 x N3 + 4 x N4
1+2+3+4
N1: Nota primer examen,...

Aquesta nota suposarà el 90% de la nota del trimestre i se li sumarà el 10% del treball que s’hagi encomanat per casa i/o de lespràctiques fetes.
La nota del trimestre es guardarà i en començar el següent s’iniciarà tot el procés. És a dir, el primer examen serà del primer tema del següent bloc,...
Cada trimestre tindrà una nota independent que es guardarà fins a final de curs.
No hi haurà recuperacions del trimestre enmig del curs, només al final.

5. Recuperacions i nota FINAL.
En acabar el curs es poden donar lessegüents circumstàncies:
a) Si un/a alumne/a ha aprovat cada trimestre per separat. No haurà de fer cap recuperació i la nota final serà la mitjana aritmètica dels tres trimestres.
b) Si un/a alumne/a suspèn algun dels trimestres, els haurà de recuperar a final de curs dins de la setmana de recuperacions no oficials (proposades pel centre) que hi haurà al juny. Només haurà de fer l’examen del trimestreo dels trimestres suspesos, la nota de les parts aprovades es guardarà.
La nota final, en aquest cas, només es calcularà en el cas que s’aprovi la recuperació. Si s’aprova, la nota de la part recuperada mai serà superior a 5 i la mitjana final es calcularà tenint en compte les notes aprovades obtingudes durant el curs (que s’hauran guardat) i el 5 dels trimestres recuperats.
c) Si un/a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS