isabel

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
Aigues encantades: tres actes
Mostra clarament l'enfrontament entre l'individu i la seva societat en la lluita per denunciar un seguit de circumstàncies que estan frenant el progrés i l'educaciód'aquesta societat.
Per tant, apareixeria l'enfrontament entre aquells que defensen el progrés (en l'obra són tant els intel·lectuals com els marginats de la societat, el Foraster, Cecília, Romanill,el manescal, el el republicà Bartomeu, el carlí Manso) i la massa social sense idees, però guiada pels interessos de les forces dominants (l'oligarquia religiosa i política, representada pel capellà,el batlle i el cacic).
Els oligarques volen mantenir les creences atraçades dels ciutadans perpetuar la seva explotació del poble.
el rector (que està especialment en contra de les idees defensadespel bàndol progressista, ja que el tema que es debat té a veure amb la religió, o més ben dit, amb la superstició religiosa, el batlle i el cacic.
Situat: un poble de la província de Tarragona,allunyat de la capital, en la part alta de la muntanya
No és casualitat que els personatges que personifiquen el progrés (el Foraster, Cecília, el mateix mestre Vergès) provinguin o s'hagin format a laciutat, mentre que el món que no els enté i els rebutjà és rural. Observem, doncs, un altre enfrontament a l'obra: l'oposició món rural / món urbà.
Cecília d'una banda, s'enfronta amb el seu pare, elcacic Amat no es revolta només contra la figura paterna controladora, sinó contra la figura del cacic que aquest representa, contra l'home que personalitza tot allò contra el que ella lluita(immobilisme, tradició, ignorància, ordre social per mantenir el control del poble, fanatisme religiós...).
el Foraster, arriba al poble per tal de dur-hi les idees de progrés que poden salvar-lo de la sequera.Apareix la idea d'un ésser superior capaç de fer canviar la seva societat, de guiar la massa cap al canvi i la modernitat. Però aquesta massa social, que no té idees pròpies, el rebutja i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Isabel
  • Isabel
  • isabel
  • Isabel
  • ISABEL
  • Isabel
  • Isabel
  • Isabela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS