Jaodihjasfnhduiogf

Páginas: 5 (1226 palabras) Publicado: 5 de junio de 2012
TIRANT LO BLANC.
RESUMS DEL CAPÍTOL 98 AL CAPÍTOL 114.
Capítol 98.
Tirant i els seus companys s’acomiaden de l’ermità i marxen d’aquella Terra. Al cap de poc arriben a la ciutat de Nantes, on a Tirant, li fan els honors més grans que poden.
Allà, s’assabenten que, el soldà d’Alcaire està preparant estratègies per a recuperar la illa de Rodes, protegida pels cavallers de l’ordre de Sant Joande Jerusalem. Els genovesos decideixen armar vint-i-set naus i enviar-les cap allà, ja que creuen que estaria bé tenir aquell bon port. Infiltren dos cavallers genovesos a l’ordre de Sant Joan, i aquests s’encarreguen d’inutilitzar les ballestes dels cavallers cristians. En aquella ciutat hi havia una dama, que per la seva gran bellesa era festejada per tots els homes, i hi havia un cavaller, Simóde Far, que l’estimava especialment. Un escrivà de la nau dels genovesos, s’enamora d’aquesta dama, i li confessa el pla que anaven a dur a terme els genovesos per apropiar-se de la illa de Rodes. La dama, per recompensar a Simó de Far tot l’esforç que havia fet per aconseguir allò que desitjava d’ella, mana cridar-lo, i li explica tot allò que li ha dit l’escrivà. Simó de Far, corre a avisar alMestre de la gravetat de la situació.
Capítol 99.
Simó de Far explica al Mestre tot el que la dama li ha explicat. Aquest, immediatament, fa convocar el consell de cavallers i fa torturar als dos frares genovesos fins a morir. L’endemà, els cavallers de l’ordre de Sant Joan de Jerusalem aconsegueixen no ser envaïts pels genovesos. Genovesos que entren al castell són genovesos morts. En un soldia en moren mil tres-cents setanta-cinc. El capità genovès, en veure la situació, fa recollir tota la seva gent i emprèn la via de Barut, ja que sap que el Soldà és allà. Fan un acord, i el Soldà envia cap a la illa de Rodes més de vint-i-cinc mil mamelluts. El Mestre, veient la situació, redacta lletres demanant ajuda per a al Papa, l’Emperador, i tots els altres reis i prínceps de cristians.Aquestes lletres arriben al rei de França, i tots aquests fets són explicats per dos cavallers de la cort del rei de França al duc de Bretanya. Tirant, al veure que ningú ajuda als habitants de Rodes, decideix anar a socorre’ls ell amb l’ajuda de Felip, el fill petit del rei de França. Durant el viatge cap a Rodes, paren a Palerm, on Felip s’enamora de la infanta Ricomana i ella d’ell.
Capítol 101.A Palerm, Tirant i Felip passen uns quants dies a la cort del rei de Sicília.
La Infanta havia ordenar que el rei, la reina, Felip i ella mengéssim en una taula, i Tirant i tots els altres comtes i barons mengéssim més a baix que la taula del rei, així que l’infant Felip es queda sol amb la família real. Tirant li diu, abans de marxar, que no fagi cap grosseria, però aquest, quan porten el pa,abans que portin la vianda, agafa una llesca i en fa dotze trossos. El rei i tots els altres que són allà fan burla de Felip, així que Tirant, quan veu la situació, posa una moneda sobre cada llesca de pa tallada per Felip i ho fa donar a 12 pobres.
Capítol 102.
Tirant explica al rei i a la reina perquè Felip ha tallat dotze llesques de pa i ell n’ha posat una moneda damunt de cada una. Elsexplica que tot es tracta d’una tradició de França: tots les llurs fills que no hagin rebut l’ordre de cavalleria, en dinar, fan dotze llesques de pa i en cadascuna posen una moneda i ho donen en veneració dels dotze apòstols.
Capítol 102-105.
Arriba a Palerm una nau que porta notícies de la crítica situació en què es troben els habitants de Rodes, així que Tirant decideix d’anar cap allàimmediatament. El rei de Sicília s’embarca també en la nau de Tirant, i en quatre dies arriben a Rodes.
Capítol 105.
A Rodes, cap a mitjanit, un mariner s’acosta a Tirant, i li diu que ell pot cremar la nau del capità genovès la nit següent si ell li dona tres mil ducats d’or. Tirant accepta, així que el mariner prepara totes les coses que necessita, i quan és gairebé mitjanit ja ho té tot apunt per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS