jhfue

Páginas: 6 (1389 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014




BASEBALL




















ÍNDEX


1. Origen i història del baseball pàg 3
2. Tècniques i carcterístiques bàsiques pàg 4
3. Les posicións dels jugadors al terreny pàg 5
4. Normativa pàg 6
5. Aspectes tàctics i estratègics pàg 9









































ORIGEN I HISTÒRIA DELBASEBALL
El baseball té els seus origens en l'Antic Egipe, Pèrsia i Grècia, però en aquells temps era considerat un joc per als infants, el qual constava d'una pilota i un pal. A l'Edat Mitjana el joc es va anar estenent des d'Europa fins a les seves colònies a Amèrica al segle XV. Però la primera referència del baseball amb el seu nom es va trobar al 1744 a Anglaterra en un llibre de jocsinfantils. Al segle XVI va deixar de ser un joc infantil, això es demostra amb uns documents que van ser escrits a Alemanya al 1796 en els quals estaven les primeres normes del joc i es demostrava que allà es jugava anteriorment. Aquestes dades demostren que encara que es digués popularment que el seu creador va ser Abner Doubleday al 1839 a Cooperswton (Nova York), això és erroni.
El beisbolactual si més no, és una evolució del “stool ball” un joc de la Edat Mitjana que ja provenia de jocs rituals del món antic.
Més tard el joc va emigrar d'Europa a Amèrica a finals del segle XVlll pels colons anglesos i la primera referència de baseball jugant als Estats Units va ser a l'abril de 1778. De totes maneres es va establir i va evolucionar la forma moderna del joc gràcies a partir de lallista de regles publicades per Alexander Cartwright el 1845 però no va ser fins l'any 1858 quan es va organitzar una reunió amb 25 clubs que va fixar les bases definitives del reglament del baseball.
Es va fer popular als Estats Units i a l'any 1871 es va crear la National Association of Professional Baseball Players i l'any 1901, l'American League que son organismes que organitzaven granscompetincions nacionals de clubs professionals.











TÈCNIQUES I CARACTERÍSTIQUES BÀSIQUES DEL BASEBALL
El baseball és un esport que es juga amb un bat i una pilota entre dos equips amb nou jugadors cadascun. Es juga en un extens camp cubert per gespa natural o artificial però la zona nomenada línea del corredor per a alcançar les bases i l'àrea del llençador el terreny es una loma deterra. També hi han una sèrie de quatre bases disposades als cantons d'un quadrat anomenat ''diamant''.



L'objectiu del joc es golpejar una pilota amb un bat, el que s'anomena batejar, desplaçant-la a través del camp i còrrer pel camp interior de terra anomenat infield buscant arribar a la major quantitat de bases possibles fins donar la volta a la base des d'on es va batejar, és a dir, home.I seguidament conseguir fer una ''carrera'' mentre els jugadors defensius busquen la pilota batejada per eliminar al jugador que va batejar la pilota o a altres corredors abans que aquests arribin a alguna de les bases o consegueixin anotar la carrera.
L'equip que anoti més carreres al cap de nou entrades que dura el partit, es el que resulta guanyador. Si al final de les nou entrades regularstenen els mateixos punts el temps s'allarga fins que hi hagi un guanyador ja que no existeix l'empat.
LES POSICIÓNS DELS JUGADORS AL TERRENY
1. Pitcher (llençador)
2. Catcher (receptor)
3. First baseman (primera base)
4. Second baseman (segona base)
5. Third baseman (tercera base)
6. Short stop (defensa la segona base)
7. Left fielder (exterior esquerra)
8. Centre fielder (exteriorcentral)
9. Right fielder (exterior dret)










NORMATIVA DEL BASEBALL
Les regles del baseball les podem dividir en tres, depenent si són per al batejador, pel pitxer o generals:
Batejador:
1. El batejador té tres llançaments per golpejar la pilota, si falla els tres cops serà eliminat.
2. Si el batejador falla el tercer strike, però el receptor perd la bola i aquesta s'allunya,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • jhfu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS