jmdfgm

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
Alfons XII d’Espanya
Va àixer l’any 1886 a Madrid, i va morir a roma l’any 1941. Alfons es destacat per el seu regnat d’Espanya, des de l’any 1902 fins al 31, i també per ser fill d’Alfons XII.
Laseva infància va ser d’un nen cortesà, va crèixer en un mon molt cortesà, i a ell li agradava, es sentia còmode. Va ser educat pels instructors del Palau Reial.

L’any 1906, quan tenia 20 anys, esva casar amb Victòria Eugènia de Battenberg. La relació va passar molts alts i baixos, per tant, es van tornar a casar. En el segon casament, un anarquista català, anomenat Mateu Morral, va llençarun ram de flors, el qual portava una bomba, la qual va detonar, però sense sort, els dos van sobreviure. A partir d’aquell fet, van ser feliços, van tindre 6 fills i van viure en pau.
Durant laseua minoria d'edat sa mare exercí la Regència, en un període que veié la derrota davant els Estats Units i la pèrdua de les colònies deCuba, Puerto Rico i Filipines(Tractat de París, 1898). Fou declaratmajor d'edat als setze anys (1902) i mostrà des del començament la seva voluntat de no sotmetre's a les limitacions constitucionals (encomanà el govern a polítics que li eren addictes i practicà unadoble diplomàcia) a més de la seva perillosa inclinació envers l'exèrcit. Irritat per la manca de docilitat de Maura, el deixà caure davant la protesta contra la repressió de la Setmana Tràgica deBarcelona (1909), i confià el govern a José Canalejas, que presidí la darrera etapa de govern estable (1910-1912). Simultàniament es llançà a la guerra colonial, en consolidar-se el protectorat a la zonanord del Marroc pel tractat franco-espanyol del 1912.
El fraccionament dels partits, que practicà conscientment, culminà quan el 1913 cridà Eduardo Dato al poder, prescindint del cap del partitconservador, que era Maura, i escindint aquella organització política. Però, en acabar-se la Primera Guerra Mundial i iniciar-se una etapa d'inquietud política i social, es trobà desemparat dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS