JOC

Páginas: 7 (1712 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
JOC I LES JOGUINES
CONCEPTES I TEORIES
Concepte del joc
Característiques i funcions del joc
Les teories explicatives del joc
Les teories clàssiques i teories modernes
Que enteneu per joc?
1. Concepte del joc: es una capacitat que sorgeix de forma natural en la infància. Es necessari per el desenvolupament del cos l’intelecte i la personalitat. El concepte del joc fa referencia a la activitatlúdica i de plaer portada a terme per un o mes subjectes amb l’objectiu de entretenir-se i divertir-se.
El joc és a més a més una activitat necessària per l’esser humà en la mesura que contribueix el desenvolupament de capacitats i destreses com a tant cognitives, motores i emocionals. Mitjançant el joc els nens lliberen les tensions i tot tipus d’emocions, exterioritzen els seus pensaments,descobreixen, investiguen, crear, imaginar, aprenen conductes socials, aprenen regles i altres.

2. Característiques i funcions del joc

El joc es una activitat expontanea , voluntària i recreativa.
Proporciona plaer
Te caràcter universal ( en totes les societats de tots els temos s’han donat situacions de joc)
El joc implica activitat( per tant desenvolupa un paper important per el desenvolupamentmotor i cognitiu)
El joc es desenvolupa en una realitat fictícia ( a traves del joc el nen o nena entrena possibilitats de la seva vida adulta i recrea situacions)
No neccesita d’un material concret ( no es neccesari jugar “amb”)
Es una activitat innata a l’ infància ( desde el naixement les persones i els mamífers juguen)
Tot joc es desenvolupa en un espai i un temps ( laboracio temporal vindràlimitada per la motivació)
El joc compleix una funció compensadora de desigualtats i integradora.
Permet el nen autofirmar-se i millorar la seva autoestima( mitjançant el joc per trasllada les seves peocupacions i triar la opció que mes li convengui en una situació donada)
El joc es una activitat que implica un fi en si mateix.

3. Funcions

Te funció compensadora de desigualtats i integradora ,contribueix al desenvolupament socioafectiu( permetre el braball d’emocions i el desenvolupament de h.h.s.s afavorint així les relacions amb els altres)
Fomenta la autonomia l’autoconeixement (s’alliberen tensions,frustracions etc)
Constitueix al desenvolupament cognitiu(operacions lògiques mitjançant obvervació,comparació i representació)
Posa en marxa la imaginació i creativitat
Constitueix amb eldesenvolupament psicomotor(afavoreix la construcció d’una imatge equilibrada i positiva de si mateix, i la configuració del esquema corporal)

Teories explicatives del joc:
Breu recorregut històric:
El joc desde la epoca antiga fins als nostres dies.
*nombroses estudis es escultures antigues,evidencien la presencia del joc en totes les epoques de l’historia: durant la prehistòria es van trobarobjectes com carrasques i petits recipients de ceràmica. Es probable que utilitzessin pedres i pals per exercitar-se per a la caça. També realitzaben pintures(representació mental)
MON EGIPSI: es conserven moltes joguines trobades en tombes per ex: taules amb figuretes , nines de drap..
EPOCA CLASICA: grecoromana, el joc era l’actiu present en la vida quotidiana de tots els nens.en el mon adult existiafestes i espectacles de forma de joc.(poesia,teatre..) roma es celebrava festes en les que estrobava totes les clases socials.
ROMA: a roma es celebraven festes en les que es trobaven totes les clases socials. Els nens romans jugaben amb soldats de miniatura,armes... mentre que els grecs amb boles, jocs d’azar.
EDAT MITJA: van desaparèixer els jocs d’azar. L’esglesia els va prohibir. Es conservenfigures d’animals( caballs, botigues) jugaben amb elements naturals com pals.. encara que les clases socials mes afavorides també elaboren joguines fabricades en exclosio per els nens.
ETAPA MODERNA: apareixe els primers artesans amb fabricacions com nines de fusta i posteriorment porcellana. Elaboració primeres jugines educatives( trencaclosques). S17(geografia mates historia) s18 contactr...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • joce
  • Joc heurístic
  • joc mas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS